DariSK Napisano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Dobry wieczór, Razem z mężem złożyliśmy wnioski o wizę. Spotkanie z konsulem (w Krk) odbyło się 6 kwietnia, trwało krótko, decyzja pozytywna. Dwa dni później (8 kwietnia) mój paszport był gotowy do odbioru w TNT, natomiast dokumenty mojego męża nie dotarły po dziś dzień (22.04). Status wizy, jak się okazało, jest na Administartive Processing. Podczas rozmowy nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak, konsul powiedział,że wizy przyznaje i życzy nam miłej podróży... Początkowo sprawdzaliśmy w opcji śledzenia przesyłki i pojawiała się informacja, że paszport jest jeszcze w konsulacie, teraz natomiast, że "Brak informacji dotyczących paszportu o podanym numerze". Kolejny "problem" jest taki, że lot mamy 23.05. I teraz moje pytanie, czy ktoś miał taką sytuację i ile średnio trwa okres oczekiwania na decyzję (wiem, że piszą o 60 dniach, ale cóż, my tych 60 dni nie mamy : ( ). Będę bardzo wdzięczna za informacje.
Patipitts Napisano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 Dlatego najpierw sie idzie po wizę a dopiero jak paszport z wizą ma się w rękach, wtedy kupuje bilety No, ale jest po ptakach. Tak jak piszesz, maja 60dni, widocznie cos im sie nie spodobało i jeszcze sprawdzają Twpjego męża. Najlepiej zadzwonić do konsulatu i zapytać, w najgorszym wypadku usłyszysz to co juz wiesz. Powodzenia!
sly6 Napisano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2016 a moze byc dluzej niz 60 dni...byl juz tutaj ostatnio przypadek i dluzej to trwalo.
kzielu Napisano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2016 AP generalnie bedzie trwalo tak dlugo jak beda sprawdzac meza. W Pakistanach i innych siedziskach terrorystow to moga byc nawet lata. Jest szansa ze do maja sie wyrobia ale gwarancji nie ma zadnej jak i nie _zadnego_ sposobu zeby to przyspieszyc.
DariSK Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2016 Dziękuję za odpowiedzi. W takim razie zostaje tylko czekać.
DariSK Napisano 11 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 11 Maja 2016 Dzisiaj, czyli 5 tygodni po rozmowie,status wniosku zmienił się na "issued" .
andyopole Napisano 11 Maja 2016 Zgłoś Napisano 11 Maja 2016 Wygląda na to że zdążycie na ten samolot.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.