SMA Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 chyba zostałeś źle poinformowany ja dostałam odpowiedź, iż tego samego dnia najpierw rano robisz badania na Waryńskiego, a później idziesz na badania do lekarza na umówioną godzinę ,, w pierwszej kolejności należy wykonać RTG klatki piersiowej, badanie krwi na kiłę oraz badanie moczu na rzeżączkę na Waryńskiego 9 (nie trzeba być na czczo). Nie trzeba się umawiać, wyniki krwi i RTG będą gotowe do odbioru po 3 godzinach tego samego dnia(laboratorium jest czynne od 7mej, proszę być tam najpóźniej o 8.30). Wyniki rzeżączki są przesyłane bezpośrednio do naszej przychodni po tygodniu i my dostarczamy dokumentację do ambasady. Jeśli chodzi o dzieci które nie ukończyły 15 lat, nie obowiązują ich żadne badania na Waryńskiego, natomiast muszą wykonać u nas w gabinecie badanie na gruźlicę utajoną, do wyboru próba tuberkulinowa lub badanie krwi. '' W Krakowie dla dzieci w wieku do 15 lat test IGRA (z krwi) w kierunku gruźlicy i na wynik czeka się dwa albo trzy dni.
bekenbauer Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Nixie, o co chodzi z tym co napisałeś "Sama wizyta jest bardzo podobna do tej tej nieimigracyjnej, z tą różnicą, że trzeba mieć wydruk z potwierdzenia transakcji odbioru paszportu (to jest ten ten temat, który się przewija na forum czy ma się pokazywać DS-160 czy DS-260)." ? Śledzę to forum i nadal jestem confused co do tego
nixie Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Chodzi o to, że też miałem na potwierdzeniu wpisane DS160 i nikt nie robił z tego tytułu problemu.
Pablo10 Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Oboje macie być na rozmowie A dziecko ile ma lat? Dziecko ma 5 lat.
Harv24 Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Czy mogę wjechać najpierw sam do USA a potem wrócić po rodzinę? Oczywiście zachowując termin 6 miesięcy od badań lekarskich.
Joanna30 Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 I Ty, i wszyscy członkowie Twojej rodziny, którzy otrzymają wizy imigracyjne mają określony czas na przekroczenie granicy. Oczywiście, jeśli jesteś głównym aplikantem, to możesz wyjechać pierwszy (nikt inny nie ma tego prawa), a potem przylecieć z nimi.
sly6 Napisano 5 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Pablo to może zostać w domu lub z Wami iść na rozmowę.
Harv24 Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 I Ty, i wszyscy członkowie Twojej rodziny, którzy otrzymają wizy imigracyjne mają określony czas na przekroczenie granicy. Oczywiście, jeśli jesteś głównym aplikantem, to możesz wyjechać pierwszy (nikt inny nie ma tego prawa), a potem przylecieć z nimi. Czy muszę wtedy wrócić i przelecieć znowu razem z nimi, czy mogę np czekac na nich na lotnisku i jakoś przejść odprawę jak juz przyleca?
gosc333 Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Wracac po nich nie musisz. Czekac na lotnisku tez nie musisz, chyba ze chcesz Ty jako glowny aplikant musisz jedynie przekroczyc granice jako pierwszy. Pozostali czlonkowie rodziny moga przyleciec pozniej. Na lotnisku immigration bedzie juz wiedzialo ze glowny aplikant juz wlecial i bez problemu wpuszcza pozostale osoby. Problem pojawi sie jedynie gdy ktos z rodziny przyleci pierwszy, a Ty np. jako ostatni.
Pablo10 Napisano 5 Października 2016 Zgłoś Napisano 5 Października 2016 Pablo to może zostać w domu lub z Wami iść na rozmowę. Dziękuję za informację.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.