Gość alik Napisano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Studiujesz w UK, to pokazuje ze nie masz mocnych zwiazkow z PL.
sly6 Napisano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Trzeba pokazać związki z krajem w którym się żyje Ile to osób dostaje wizę będąc po za Polska.
student11 Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Pytanie to gdzie była rozmowa"? Polska czy Anglia? Twoje odpowiedzi mają to pokazać. Rozmowa była w Anglii. Chyba prędzej doczekam się obywatelstwa brytyjskiego niż uzyskania wizy turystycznej
Gość alik Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Rozmowa była w Anglii. Chyba prędzej doczekam się obywatelstwa brytyjskiego niż uzyskania wizy turystycznej No wlasnie - jesli jestes juz prawie obywatelem W Brytanii, to pokazuje to ze malo jest zwiazku z Polska. Bo jak ktos mieszka poza krajem to oni mysla ze moze dostaiesz wize i zostaniesz w US, skoro juz jestes za granica pare lat. Juz latwiej Ci bedzie dostac wize jako Brytyjczyk chyba.
Lx13 Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Nie. Podczas weryfikacji esta sprawdza sie czy... miało sie kiedyś odmowę wizy. Jak tak to... odmowa esta i wycieczka do Konsulatu.
czarex Napisano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2016 Nie chodzi o związek z Polska... Tylko o związek z jakimkolwiek krajem poza USA... Cała masa znajomych co w Kanadzie przynajmniej rok siedziała, głownie na work permitach dostawała wizę do USA bez problemu... Jak kiedyś sie miało odmowę wizy to maja to w komputerze i domyślnie ma być kolejna odmowa póki sie ich definitywnie nie przekona o "silnych związkach z krajem zamieszkania"
sly6 Napisano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2016 I jest jak pisze czarex. Silne związki gdzie mieszkasz teraz. Kolejna osoba na forum z odmowa po za Polska..studiowanie i praca i widac ze to nie pomaga aby dostać wizę kto wie może za dużo osób zostało w USA a mieli studia i prace w UK i Irlandii.
Robert1992 Napisano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2016 Zazwyczaj wszystkie dokumenty potwierdzajace czy prace, czy posiadanie srodkow na koncie niesie sie ze soba na rozmowe. Co prawda poki Cie nikt o nie nie poprosi to nie pokazujesz, ale czasem moze i warto zawsze miec jakis dokument przy sobie potwierdzajacy to co sie mowi. Ja staram sie zawsze byc przygotowana na rozne rzeczy, wiec jak ja sie ubiegalam o wizy zawsze mialam cos co mogloby potwierdzic moja sytuacje. Tak samo jak o wize starala sie moja rodzina - kazalam im naszykowac rozne rzeczy, w razie jakby ktokolwiek zostal o nie zapytany. Espo - mogles pomyslec o jakims programie work and travel albo camp. Wydaje mi sie, ze latwiej byloby Ci dostac taka wize, niz turystyczna. ja też miałem dużo różnych dokumentów jak starałem sie o wize. a konsul nawet o nich nie wspomnial ;S
espo Napisano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Napisano 23 Lipca 2016 Cześć. Założyłem ten temat jakiś czas temu i w moim ostatnim poście obiecałem dać znać po drugiej rozmowie. A więc odbyła się ona 21 lipca, czyli 3 dni temu w Krakowie. Tym razem przyjechałem z dziewczyną, razem podeszliśmy do okienka. Konsul od razu zapytał mnie oznajmiająco, że już składałem wniosek o wizę. Wyjaśniłem, że robiłem to 2 miesiące temu, ale nie dostałem, bo przyjechałem sam, dziewczyna była w pracy i teraz jestem drugi raz, bo bardzo chcę lecieć do Stanów na wakacje. Konsul zapytał mnie czym się zajmuję, czy studiuję, potem zapytał moją dziewczynę o to samo, zapytał na ile chcemy lecieć do USA i gdzie byliśmy zagranicą. Po odpowiedzi na te pytania, nastąpiło coś dziwnego - konsul powiedział "chwileczkę" i wyłączył mikrofon. Zawołał drugiego konsula z okienka obok i zaczęli rozmawiać - widać było, że nasz konsul nie był pewny decyzji, ale na szczęście po konsultacji konsul włączył mikrofon i powiedział, że wszytko jest w porządku i wizy są przyznane Także, próbujcie jeśli Wam zależī, dopinajcie swego, nawet gdyby wszyscy mówili, że nie ma na to szans. 4 września wylatujemy do USA Pozdrawiam wszystkich!
Magda10 Napisano 24 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Super. Gratulacje. Chyba malo kto na tym forum wierzyl ze Ci sie uda. Wspanialych wakacji
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.