Skocz do zawartości

Wiza B2- Z Jakim Wyprzedzeniem Załwiać Formalności

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kochani forumowicze, mam pytanie:) Czy jest sens starania się o wizę turystyczną orawie rok przed planowanym wyjazdem? (Podróż poślubna, od razu po ślubie( data jest ustalona już :) ). Pytam, ze względu na to,że gdyby się udało, dobrze byłoby kupić trochę taniej bilet lotniczy z wyprzedzeniem,ale nie chciałabym,żeby taki pośpiech był jakoś dziwnie odbierany przez konsula. Jak myślicie?

PS Dziękuję też za wszystkie odpowiedzi w poprzednim temacie dotyczącym umowy- mam już "normalną" umowę o pracę na czas nieokreślony :)

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi :) Ostatnio z czystej ciekawości wyszukiwałam sobie loty na maj/ czerwiec 2017..i na niektóre zostały pojedyncze bilety ;) Więc stąd moje pytanie, bo jednak oszczędność na bilecie to spora oszczędność :D

Więc chyba jednak zrobię sobie spacer do konsulatu w Krakowie, trzymajcie kciuki :) !

Napisano

... Ostatnio z czystej ciekawości wyszukiwałam sobie loty na maj/ czerwiec 2017..i na niektóre zostały pojedyncze bilety .......

To nieprawda, specjalnie tak pisza zeby drogo kupowac, a potem ceny spadna....

Napisano

W maju bedzie Ci taniej leciec. Porownujac moje loty w maju a lipcu to roznica $400!

Napisano

a co myslicie żeby staraż sie o wize pod koniec roku lub na początku 2017r. i ustalić termin wyjazdu na lato ?

Ja mam taki plan :) Mamy ślub w sierpniu 2017 i od razu po nim chcemy jechać w podróż poślubną, także o wizę będziemy starali się na przełomie września/ października :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...