sly6 Napisano 5 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2016 Dobrze ze nie czytałeś o ilości odmów w UK a w Polsce. W Polsce jest mniejszy Malo czytasz fora oraz znasz życie. Ludzie domy ziemie rodziny zostawiają dla tych cegiel . Fakt to nie to samo co kiedyś to jednak nadal tak jest. Kolejna sprawa to nie mów o agencji pracy a ze masz stalą pracę i jednak rozmawiaj po angielsku nawet w Polsce jak masz taką pracę jako supervisor. Sa tacy osoby ze patrzą jaki masz zawód i czy naprawdę w nim pracujesz. Pamiętaj o tym a nie wiesz na jakiego Konsula trafisz.
Gość alik Napisano 5 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2016 Miej tez konketny plan na pobyt w US, co zwiedzisz czy tez co bedziesz tam robil.
Lx13 Napisano 5 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2016 Sam znam takie przypadki. W Polsce własna działalność (maź), zona także własna dzialalnosc (księgowość). Dom, spora działka, duże miasto. Wylosowali GC, pojechali do Detroit (po cholerę tam jak całe USA stoi otworem, nie wiem), a tam: on - na magazynie od 6AM do 6PM (bierze nadgodziny + praca w weekend), ona: sprzątanie w firmach i prywatnie po domach (rownież w weekendy). Mieli odwiedzić rodzine w Polsce, ale jakos nie mogą... Ehhh... I zaczyna sie ze to rodzina ma ich w USA odwiedzić...
Gość alik Napisano 5 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2016 To taka przykra historia, ale jak ktos zaczyna od zera to mozliwe ze nie mial innych mozliwosci. To juz chodzi o wlasne upodobania - czy warto? Bo w US jest wyzszy standard zycia, ale w pracy sie spedza duzo czasu.. polowe zycia. A co do Detroid, to sie zgadzam - ostatnie miejsce gdzie warto sie osiedlac bez wczesniejszych powiazan z miastem.
Lx13 Napisano 5 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2016 W USA wyższy standard życia? Powiedz prawdę, wyższy standard jest jak za to zapłacisz.
Slavyanin Napisano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Napisano 5 Lipca 2016 Nie wiem co zwiedze i co bede robil chcialbym jedynie Nowy Jork zobaczyc i tyle poimprezowac z nim. Za chwile bede wiedzial kiedy wizyta i juz po wszystkim napisze na forum co i jak moze komus sie przyda jesli jest w podobnej do mnie sytuacji.
Slavyanin Napisano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Napisano 6 Lipca 2016 Your card was declined. Ot cos takiego mi wyskakuje jak proboje zaplacic za aplikacje. Najwczesniejsze spotkanie 27 lipca Londyn.
Gość alik Napisano 6 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2016 W USA wyższy standard życia? Powiedz prawdę, wyższy standard jest jak za to zapłacisz. US jest krajem pierwszego swiata... Polska jest drugiego. Jasne ze jest wyzszy standard w Stanach. Za rok pracy w US mozesz kupic sobie wypasiony nowy samochod. W PL - za 3 lata? W Stanach masz wieksze mieszkania za ta sama cene... Itd...
KaeR Napisano 6 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2016 US jest krajem pierwszego swiata... Polska jest drugiego. Jasne ze jest wyzszy standard w Stanach. Za rok pracy w US mozesz kupic sobie wypasiony nowy samochod. W PL - za 3 lata? W Stanach masz wieksze mieszkania za ta sama cene... Itd...Musisz mieć z****scie płatną pracę jak w rok możesz wyrzucić 35k+ na samochód. Większość Amerykanów nie dalaby odłożyć na Honde Civic w podstawowej wersji.Zjedz z autostrady i zobaczysz obrazki jak z krajów trzeciego świata. Byłem. Mam punkt odniesienia. Chyba w jakiejś bance żyjesz.
kzielu Napisano 6 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2016 US jest krajem pierwszego swiata... Polska jest drugiego. Jasne ze jest wyzszy standard w Stanach. Za rok pracy w US mozesz kupic sobie wypasiony nowy samochod. W PL - za 3 lata? W Stanach masz wieksze mieszkania za ta sama cene... Itd... Chcialbym to zobaczyc.... Oczywiscie dlatego wszyscy biora financing na samochody - co swoja droga jest nastepna nakrecajaca sie "bubble" po rynku mieszkaniowym - bo wciskaja ludziom co sie da i na coraz dluzszy czas. (Polecam "The Big Short" jak ktos nie ogladal - powinien byc "lektura obowiazkowa" w szkole - bedzie na Netflixie od ~polowy lipca). Za rok swojej pracy to oczywicie moglbym kupic sobie kilka wypasionych samochodow - gdybym nic nie jadl, nie pil, nie mial absolutnie zadnych innych wydatkow, nie odkladal na 401k itd....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.