jkb Napisano 15 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Pozna aborcja na zyczenie wchodzi w gre. Plod nie ma praw. Aborcja powinna byc dostepna bez restrykcji. I tyle w temacie.
sly6 Napisano 19 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 http://www.gazetagazeta.com/2016/11/dwie-ameryki/
oss Napisano 19 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 "Wielu młodych ludzi zareagowało za zwycięstwo wyborcze zdeklarowanego rasisty strachem" po tym bełkocie przestałem czytać...
KaeR Napisano 19 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 Po wyborach doszło kilku incydentów o podłożu ksenofobicznym na moim i sąsiednim uniwersytecie (na William and Mary narysowano swastyki). Czegoś takiego jak tu jestem prawie 10 lat nie było. Oczywiście rasizm w USA gdzieś tam sobie bulgotal zawsze, ale obecnie atmosfera w takich mieszanych skupiskach jak kampusy jest dość napięta. Cięcia budżetowe z uwagi na deficyt w stanie VA nie powodują takich obaw u wierchuszki jak poczucie zagrożenia wśród studentów. Ja już zaczynam ćwiczyć poprawny akcent jakbym musiał, np. zagadać, podróżując przez WVa czy inny rozwinięty inaczej stan. :-/
oss Napisano 19 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 Godzinę temu, KaeR napisał: Po wyborach doszło kilku incydentów o podłożu ksenofobicznym na moim i sąsiednim uniwersytecie (na William and Mary narysowano swastyki). O takie swastyki chodzi? http://www.thegatewaypundit.com/2016/11/fake-hate-jewish-students-painted-swastika-trump-campus-church/ ps a myślałem że tam w stanach macie wolność wypowiedzi, że ci słynni obrońcy wolności, równości, demokracji i tolerancji rozciągają swoje przekonania na wszystkich, włączając w to także ludzi o przeciwnych poglądach, jakże się myliłem. To mój komentarz odnośnie minusowania moich postów przez kilku takich obrońców na tym forum.
KaeR Napisano 19 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 2 minuty temu, oss napisał: O takie swastyki chodzi? http://www.thegatewaypundit.com/2016/11/fake-hate-jewish-students-painted-swastika-trump-campus-church/ Mysle, ze nie zrozumiales puenty (historia pochodzi z marca tak na marginesie). Chodzi o atmosfere konfliktu, ktora w czasie kampani sobie dochodzila a wynik wyborow to usankcjonowal. Wisi mi kto komu. Obydwie strony powinny wziac na wstrzymanie. Przyznam sie, ze przestalem sledzic wiadomosci po wyborach i wszystko na temat tych incydentow pochodzi z naszych wewnetrznych biuletynow odnosnie przestepstw na terenie kampusu i okolicach, jak rowniez z instrukcji jak mamy reagowac na przejawy takich zachowan. P.S. Dla mnie jedni z drugimi moga sie powybijac. Bedzie mniej idiotow na swiecie.
oss Napisano 19 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 Historia owszem z marca co nie przekresla tego ze takie prowokacje mogą się powtarzać a są świetna bronią propagandową dla przeciwników Trumpa. Co do reszty zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, te wybory strasznie spolaryzowały społeczeństwo w USA
motorolnik Napisano 19 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 Ja wczoraj wieczorem w ramach eksperymentu założyłem swój własny "fake news" portal. Do tej pory umieściłem tam kilka wiadomości, totalnie z czapy, albo wręcz zupełnie odwrotne względem faktów. Powoli zbliżam się do pierwszego tysiąca wyświetleń. Oczywiście mam reklamy adsense - zobaczymy ile da się zarobić na ludzkiej głupocie i naiwności. @oss dał mi kolejny pomysł na newsa - fałszywe swastyki.
pepeaz Napisano 19 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2016 Jeszcze wiekszymi przegranymi niz HC sa media, ktore zafundowaly obywatelom igrzyska w postaci straszenia Trumpem .Pomomo ogromnego medialnego wspacia, nawet celebryci dali popis co naprawde reprezentuja (De Niro, Madonna i wielu innych) , wiekszosc sondazow przedwyborczych wskazywalo na HC, ich kandydat przegral. HC doswiadczony polityk zwolenniczka wolnosci, rownosci, tolerancji- Trump rasistowski zoltodziob, rasista, ksenofob. Gdzie teraz jest HC ... dlaczego teraz nie nawoluje swoich zwolennikow do tolerancji i i zaakceptowania wynikow wyborow, nie uspokoi nastrojow spolecznych?
sly6 Napisano 20 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2016 http://wiadomosci.wp.pl/martykul.html?kat=1356&wid=18600135
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.