Lucas90 Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Dzięki za pomoc. Nie będę kombinował z doświadczeniem zawodowym skoro mam już wystarczające wykształcenie ale myślałem, że to się wybiera przed losowaniem i że zwiększa to szanse otrzymania zielonej karty. Mam już wszystko jasne, Pozdrowienia
kzielu Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Dzięki za pomoc. Nie będę kombinował z doświadczeniem zawodowym skoro mam już wystarczające wykształcenie ale myślałem, że to się wybiera przed losowaniem i że zwiększa to szanse otrzymania zielonej karty. Mam już wszystko jasne, Pozdrowienia To jest _loteria_. Nikt nie patrzy na wyksztalcenie / zawod itp dopoki nie pojawisz sie w ambasadzie (zakladajac ze zostaniesz wylosowany). Inaczej ludzie nie byli by odsylani z kwitkiem z tego wlasnie powodu (brak wyksztalcenia / zawodu) na rozmowie w ambasadzie po poniesieniu wszystkich kosztow.
szaman Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Przeczytałem w regulaminie, że odpowiednie wykształcenie lub doświadczenie zawodowe musi mieć każdy uczestnik. O ile z mamą problemów nie ma, bo ma nawet wyższe, o tyle z tatą mogą być problemy, bo skończył szkołę zawodową na profilu murarskim. Ktoś wytłumaczy jak szukać na tej stronce czy zawód się kwalifikuje czy nie? Byłbym wdzięczny kryteria a propos doswiadczenia lub wyksztalcenia dotycza tylko osoby bioracej udzial w losowaniu. Spouse nie musi ich miec spelnionych.
Harv24 Napisano 22 Października 2016 Zgłoś Napisano 22 Października 2016 kryteria a propos doswiadczenia lub wyksztalcenia dotycza tylko osoby bioracej udzial w losowaniu. Spouse nie musi ich miec spelnionych. No ale jak tata wylosuje to nigdzie nie pojadą...
haneczka019 Napisano 22 Października 2016 Zgłoś Napisano 22 Października 2016 Tata się nie kwalifikuje jeśli chodzi o zawód, więc nie ma co wysyłać zgłoszenia. Pozostaje tylko mama jako główny aplikant .
heniecki Napisano 10 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2016 Witam,a ja mam pytanie odnosnie np.mojego zawodu jesli z wyksztalcenia jestem mechanik-kierowca to sa jakies szanse po ewent.wygranej?
kzielu Napisano 10 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2016 30 minut temu, heniecki napisał: Witam,a ja mam pytanie odnosnie np.mojego zawodu jesli z wyksztalcenia jestem mechanik-kierowca to sa jakies szanse po ewent.wygranej? Żadne.
Harv24 Napisano 10 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2016 Witam,a ja mam pytanie odnosnie np.mojego zawodu jesli z wyksztalcenia jestem mechanik-kierowca to sa jakies szanse po ewent.wygranej? Ten zawod to po zawodowce, czy technikum?
heniecki Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 Po zawodowce ale zeszlo mi na nia piec lat (taki niefart ) tak wiec moge powiedziec ze to technikum ha ha.
Harv24 Napisano 11 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2016 To niestety ale nie da rady kandydowac poprzez zawod lub wyksztalcenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.