Skocz do zawartości

Skuteczny Sposób Na Emigrację Do Usa?

el_hombre91

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Na jakiej podstawie dziewczyna stara sie o GC? W niektorych kategoriach wizowych jezeli dziewczyna nie dostala jeszcze NOA-2 do swojego I-485 czasem jest mozliwosc zeby wziasc slub, wyslac I-485/I-824 na Ciebie i jak wszystko dobrze pojdzie to oboje dostaniecie GC w tym samym czasie.

o.o Co to za proces? Pierwszy raz slysze.

Napisano

o.o Co to za proces? Pierwszy raz slysze.

Innym słowem wystąpiła o azyl.

A ten proces moze sobie troche potrwać. Dziewczyna z która pracowałam wystąpiła o azyl( Ukrainka ) jej sprawa nigdy sie nie zakończyła, po 3 latach jej maz dostał GC ( nie wiem na jakiej podstawie, chyba inwestycji) i ona dostała dzięki niemu. Tak przynajmniej mi powiedziała w zeszłym tygodniu, kupiła od razu bilet aby odwiedzić rodzine w grudniu. Zobaczymy czy niczego nie pomieszali i wróci bez problemu!

Napisano

Azyl to różnie jest..

Widzisz teraz Ci napiszę co pokazuje np to forum

Nie masz złożonej petycji chcesz lecieć do np żony,dziewczyny i wizy nie otrzymujesz bo zostaniesz np zmieniając status lub tez nielegalnie

Poczytaj to forum i zobaczysz jak ludzie zostają a mieli wrócić.

Napisano

Jej sprawa zmierza ku końcowi, wszystko w dobrym kierunku i już dostała info od prawnika który się tym zajmuje że w przyszłym roku będzie miała GC na 100%. Czyli podsumowując to co już zostało powiedziane, bo 2 ostatnie wiadomości zbiły mnie troszkę z tropu. Jeśli ona będzie miała GC i weźmiemy ślub to mam możliwość ubiegania się o własną GC dzięki niej czy nie?

Napisano

Ty nie występujesz o zieloną kartę.

Ona, jako Twoja żona i zielonokartkowiec może Cię sponsorować, a po szczęśliwym zakończeniu wjedziesz do USA, gdzie otrzymasz zieloną kartę :)

Napisano

Ty nie występujesz o zieloną kartę.

Ona, jako Twoja żona i zielonokartkowiec może Cię sponsorować, a po szczęśliwym zakończeniu wjedziesz do USA, gdzie otrzymasz zieloną kartę :)

Rozumiem, dzięki za info.

Napisano

Jej sprawa zmierza ku końcowi, wszystko w dobrym kierunku i już dostała info od prawnika który się tym zajmuje że w przyszłym roku będzie miała GC na 100%. Czyli podsumowując to co już zostało powiedziane, bo 2 ostatnie wiadomości zbiły mnie troszkę z tropu. Jeśli ona będzie miała GC i weźmiemy ślub to mam możliwość ubiegania się o własną GC dzięki niej czy nie?

Ja bym poczekal z ogloszeniem sukcesu bo swiat jest pelen tych co "mielI' dostac GC na 100% i nigdy jej nie zobaczyli - a juz szczegolnie roznorakich azylantow.

Co do drugiego pytania - to juz z 3 razy w tym watku pisalem ze zona - jak juz bedzie rezydentem a Ty bedziesz jej mezem - bedzie mogla wyslac na Ciebie petycje w F2A. Nie po polsku pisze czy jak ?

Napisano

Ja bym poczekal z ogloszeniem sukcesu bo swiat jest pelen tych co "mielI' dostac GC na 100% i nigdy jej nie zobaczyli - a juz szczegolnie roznorakich azylantow.

Co do drugiego pytania - to juz z 3 razy w tym watku pisalem ze zona - jak juz bedzie rezydentem a Ty bedziesz jej mezem - bedzie mogla wyslac na Ciebie petycje w F2A. Nie po polsku pisze czy jak ?

Racja, racja, nie ma co się cieszyć jeśli sprawa nie jest rozstrzygnięta. I tak, pisałeś 3 razy, wybacz zbili mnie z tropu to rozmową o azylantach i problemach. Wybacz i więcej cierpliwości kzielu :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...