katlia Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 1 hour ago, ilon said: Jak masz rekomendacje na jakies czekolady/slodycze, ktore mozna kupic tutaj, sa 'amerykanskie' i sa naprawde dobre to daj znac. Z tych wiekszych firm, Ghiradelli's (ktora notabene jest szanowana w Europie i dosyc droga.) Almond Roca, mam znajomych ktorzy zawsze prosza zebym im przywiazla z USA. Chocolove to swietna firma ktora odkrylam w Californi, potem zdziwialm sie ze jest produkowana w Colorado- raspberries in dark chocolate to moj ulubiony smak; kiedys mieli super smak ze skorka pomaranczowa, ostatnio nie widzialam, ale maja za to ginger. Dove jest dobra, baaardzo gladka, wrecz rozplywa sie w ustach. Sees Candy uwazam ze maja dobre wybory. Sa inne, bardziej regionalne bo czekolada jest troche jak kawa, herbata i pieczywo gdzie duzo malych firm produkuje wysokiej jakosci czekolade na mala skale. Kiedys dla Jackie( i meza) z forum wyslalam lokalne slodycze i almond toffee z firmy Enstrom, i byli tak zachwyceni ze zaczeli regularnie zamawiac. Jest duzo fantastycznej czekolady ktora mozna zamowic online albo bezposrednio od firmy. Dla smakoszow polecam firme Compartes w Los Angeles i Danville Chocolates w Bay Area (Danville Chocolates nie wysyla w lecie) Christopher Elbow (bardzo eleganckie) i Vosgues (truffles to die for.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 11 minutes ago, katlia said: Dove jest dobra, baaardzo gladka, wrecz rozplywa sie w ustach. Zgadzam sie, u nas tez dosc czesto Dove ma promocje. :p Jak ktos nie przepada za "slodkimi" slodyczami, to tez polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Czy są jakieś czekoladki z tequilą w środku? Byłbym zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 14 minut temu, katlia napisał: Dove jest dobra, baaardzo gladka, wrecz rozplywa sie w ustach. Czy bardzo się pieni? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 2 hours ago, andyopole said: Czy są jakieś czekoladki z tequilą w środku? Byłbym zainteresowany. Chyba w USA nie mozna sprzedawac slodyczy z alkoholem... i to jest powod dlaczego swietne europejskie czekoladki (naprzyklad Godiva) nie smakuja tak dobrze w USA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 (edytowane) 12 minut temu, katlia napisał: Chyba w USA nie mozna sprzedawac slodyczy z alkoholem... i to jest powod dlaczego swietne europejskie czekoladki (naprzyklad Godiva) nie smakuja tak dobrze w USA... Właśnie wróciłem z Liquor Store. Nabyłem dwie butelki tequili Jamidor i butelkę Cinzano. W sobotę geburstag party u kolegi. Z laboratorium wezmę strzykawke i nastrzykam kilka czekoladek to będzie coś dla jego żony. Edytowane 14 Czerwca 2023 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezechiel123456789 Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 6 godzin temu, Roelka v.2 napisał: Hershey biala czekolada cookies and creame nie jest najgorszy :p No właśnie to dostałem.Drapie w gardło-takie słodkie.Ja nie wiem,ale wygląda na to,że ktoś kierował się następującą logiką:"Weźmy białą czekoladę bo słodsza i nietypowy kolor,dorzuć do tego jakichś słodkich chrupek,żeby było jeszcze słodsze i ludzie będą się tym zajadać".Szkoda,że nie sypnęli tam jeszcze fasolek Jelly Bean,nie polali tego karmelem i nie dojebali za przeproszeniem dwóch łopat cukru.Ale to by było wtedy pyszne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Na szczescie nikt nikogo nie zmusza do jedzenia slodyczy :p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 9 minutes ago, ezechiel123456789 said: No właśnie to dostałem.Drapie w gardło-takie słodkie.Ja nie wiem,ale wygląda na to,że ktoś kierował się następującą logiką:"Weźmy białą czekoladę bo słodsza i nietypowy kolor,dorzuć do tego jakichś słodkich chrupek,żeby było jeszcze słodsze i ludzie będą się tym zajadać".Szkoda,że nie sypnęli tam jeszcze fasolek Jelly Bean,nie polali tego karmelem i nie dojebali za przeproszeniem dwóch łopat cukru.Ale to by było wtedy pyszne! No i co? Jedyne co potwierdzasz to ze smak jest indiwidualna sprawa, niektorzy lubia Hershey's White Chocolate Cookies and Cream, inni nie. Niektorzy lubia kaszanke, inni nie. No kurcze, co to za "dyskusja"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 33 minutes ago, katlia said: Chyba w USA nie mozna sprzedawac slodyczy z alkoholem... i to jest powod dlaczego swietne europejskie czekoladki (naprzyklad Godiva) nie smakuja tak dobrze w USA... Sklamalam... na Amazon maja czekolade z liqierem i tequila https://www.amazon.com/s?k=tequila+chocolate+liquor+bottles&crid=3N2SIO6QTQN94&sprefix=tequila+chocolate+liquor+bottles%2Caps%2C137&ref=nb_sb_noss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi