Skocz do zawartości

Wiza, następnie obywatelstwo?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
51 minut temu, kamilboro97 napisał:

Technikum, zajmujące się grafika komputerowa, reklamą i tak dalej.

To szanse masz - mowiac wprost - zadne. Jak juz pisalem wiele razy - milony ludzi chca sie tu dostac, zastanow sie dlaczego ich tu jeszcze nie ma...

Napisano

Przykładowo 2-3 letnie doświadczenie w Polsce, dodatkowo kilka kursów z oficjalnymi certyfikatami (niestety polskich, patrzyłem ceny wraz z zamieszkaniem na okres kursu za granica i kwota nie jest w mojej możliwości) tez raczej niewiele pomagą?

Napisano

Aby sponsorowac cie na pracownicza firma musi udowodnić, ze nie moze znaleść nikogo na terenie USA z potrzebnymi im kwalifikacjami. Wiec sam sobie odpowiedz, czy to wystarcza aby udowodnic , ze w tak dużym kraju nie ma osoby na to stanowisko. Pare kursów i pare lat doświadczenia sprawy nie załatwi, musisz sie wykazać szczególnymi umiejętnościami aby pracodawca sie zainteresował i chciał o ciebie zawalczyć wydając przy tym pare tys dolcow. 

Napisano

Nowy prezydent USA ma plany utrudnic otrzymywanie zielonej karty. Z Trumpem nic nie wiadomo, bo on ciagle cos tam grozi i obiecuje a potem zmienia zdanie. Ale i on, i cala jego administracja sa nastawieni anty imigracyjnie, i anty zatrudnianiu cudzoziemcow w USA. Trzeba sie liczyc ze przynajmniej przez nastepne 4 lata dostep do rynku pracy w USA bedzie zdecydowanie utrudniony. (A teraz tez nie jest latwo.)

Napisano
40 minut temu, kamilboro97 napisał:

Przykładowo 2-3 letnie doświadczenie w Polsce, dodatkowo kilka kursów z oficjalnymi certyfikatami (niestety polskich, patrzyłem ceny wraz z zamieszkaniem na okres kursu za granica i kwota nie jest w mojej możliwości) tez raczej niewiele pomagą?

W tej chwili to w ogole sie formalnie nie kwalifikujesz do otrzymania wizy pracowniczej, nie wspominajac w ogole o kwestii czy ktos by chcial Cie zatrudnic i sponsorowac na taka wize (i wydac na to pieniadze).

Napisano

doświadczenie przy czym.. Jakie projekty,dla kogo,.. Zobacz sobie przykładowe strony grafików i zobaczysz w czym i jak robią. Poczytaj anglojęzyczne fora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...