Gość Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Urzednik na granicy moze dac max. 6 miesiecy, a nie rok. O.o W ogole nie ma takiej opcji. Problemy moga byc jak podajesz we wniosku jedno a potem robisz drugie, bo jest to interpretowane jako potencjalne "oszustwo". Oficjalnie nie jest to zabronione, ale przy kolejnym wjezdzie czy cos to moga sie do tego przyczepic. Do tego Trump planuje wprowadzeni zakazu przedluzania pobytu bez interview. Znaczy, nie bedzie tego mozna juz zrobic listownie tylko kazda sprawa bedzie rozpatrywana osobiscie.
pelasia Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 3 godziny temu, cee napisał: ...sugerowałem mamie przedłużenie wizy. Jest opcja bez wizyty w ambasadzie. Nie ma.
cee Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 2 minuty temu, pelasia napisał: Nie ma. wy zawse mądrzejsi : / ehhh http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-visarenew.asp kat. nr 3 po za tym 1 godzinę temu, Roelka napisał: Urzednik na granicy moze dac max. 6 miesiecy, a nie rok. O.o W ogole nie ma takiej opcji. mam ci PrtSc zrobić ? nie wiem skąd, ale naprawdę przesadzacie z tą wrzechwiedzą :/
Jackie Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 2 godziny temu, Roelka napisał: Urzednik na granicy moze dac max. 6 miesiecy, a nie rok. O.o W ogole nie ma takiej opcji. W szczególnych przypadkach owszem, jest taka opcja. W przypadku rodziców cee, o ile nie było jakiś wyjątkowych okoliczności, najprawdopodobniej była to pomyłka urzędnika.
sly6 Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 można bez rozmowy mieć wizę i na stronie ambasady to pisze jakie osoby i zasady sa. Cee jak widzisz to Ci potwierdzam..
cee Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 pomyłka nie pomyłka, pozwolenie dostali. Nie zmienia to faktu że i tak wrócą we wcześniej zaplanowanym terminie
cee Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 @sly6 nie spieram się gdy nie mam pewności.
pelasia Napisano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 31 minut temu, cee napisał: wy zawse mądrzejsi : / ehhh http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-visarenew.asp kat. nr 3 No tak zapomniałam o wyjątkach. Moja babcia tez bez wizyty moze dostac wizę, moja bratanica w taki sposob tez otrzymała. Zwracam honor!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.