sly6 Napisano 8 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2017 nikt Cię nie zatrzymuje lecz licz się z tym ze masz pod górkę. Już sama wiza na jeden rok świadczy ze dali Ci szansę.
srk Napisano 8 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2017 Adi, dostales negata, brak zwiazkow z krajem - wiem, ze ciezko Ci pewnie, ale szanse sa minimalne. Nie ma tak, ze ich nie ma, juz byly opisywane tak niesamowite historie tu na forum, ze nikt nie powie ze na 100% nie dostaniesz wizy. Ludzie szli po 2 tygodniach i dostawali. U Ciebie jest kilka punktow zapalnych. Pewnie z racji mlodego wieku i rodziny - dostales wize na 1 rok. Zadeklarowales przyjazd na 2 miesiace, byles 6. Przebukowales bilet i wyleciales pozniej - to wszystko w systemie jest. Jesli utrata marzen ma kosztowac te 700 zl czy ile ta wiza teraz kosztuje, to uderzaj do ambasady/konsulatu - najwyzej Ci odmowia - swiat sie nie zawali. Ale idz z planem, powiedz co chcesz zobaczyc, ile czasu tam bedziesz - i jak sie mowi, ze na rozmowach z konuslem nie mowic za duzo - to w tym wypadku jednak bym probowal uargumentowac cel wyjazdu i poprzednia odmowe. Powiedziec, ze marzysz tym Yellowstone od dziecka a poprzednio nie zobaczyles bo rodzina sie tam nie wybierała. Niemniej szanse b.małe. Minimalne, ale są.
adi4912 Napisano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 8 Lutego 2017 Okej dziękuję, dam znać w kwietniu jak mi poszło, warto jeszcze raz zaryzykować :-)
srk Napisano 8 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2017 Daj, daj:) do kwietnia tez troche czasu i nieco lepiej wyglada jak pojdziesz na rozmowe za 2 miesiace, a nie za 2 tygodnie. Powodzenia!
Zuza007 Napisano 15 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2017 Dnia 2/8/2017 o 12:54, sly6 napisał: Oraz mu wyskoczy co wpisal Konsul inny. Kiedyś się mówiło ze Warszawa lepsza niż Kraków.. A nie ma rejonizacji? Nigdy się tym nie interesowałam tak praktycznie, bo jestem z Warszawy, więc nie było dylematu, ale mam jakieś takie uczucie, że gdzieś coś czytałam o rejonizacji.
Joanna30 Napisano 15 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2017 Kiedyś była rejonizacja, teraz już nie ma.
Zuza007 Napisano 15 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2017 12 minut temu, Joanna30 napisał: Kiedyś była rejonizacja, teraz już nie ma. Aaaa, i wszystko jasne . Dzięki!
Kuba94 Napisano 9 Marca 2017 Zgłoś Napisano 9 Marca 2017 Dnia 8 lutego 2017 o 12:46, ZielonyTomek napisał: Wszystko maja w sytemie. Wyskoczy mu cala historia twoich wjazdow i wyjazdow do stanow, ile deklarowales a ile byles rzeczywiście w stanach, jak i rowniez wnioski konsula z poprzednich wiuyt w ambasadzie. A czy wyskakuje konsulowi/urzędnikowi na granicy zarówno to, ile deklarowałem podczas rozmowy w ambasadzie, jak i to, ile deklarowałem podczas poprzedniego przekraczania granicy? Pytam o to z tego względu, że jeżeli np. podczas rozmowy w konsulacie podam jakieś dane, natomiast wjeżdżając na terytorium stanów podam inne i będę zgodnie z nimi, nowo podanymi, to czy to będzie dobrze widziane, bo w końcu zmieniły mi się plany, czy pomimo prawdziwej deklaracji podczas przekraczania granicy to będzie źle widziane z tego względu, że ubiegając się o wizę zdeklarowałem wcześniej coś, czego nie zrealizowałem?
sly6 Napisano 9 Marca 2017 Zgłoś Napisano 9 Marca 2017 co innego np tydzień dwa a co innego np pól roku .. Pewne sprawy sa widziane gdy masz druga rozmowę już szczegółową w pokoju.
adi4912 Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2017 Witam, mam pytanie. Jeżeli przy ostatniej odmowie usłyszałem, tylko,, przepraszam dzisiaj się Pan nie kwalifikuje na wiza " to co mam wpisać w nowym wniosku w rubryce powód ostatniej odmowy? Napisać,, zbyt małe związki z krajem " ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.