adi4912 Napisano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Września 2017 To co mam zrobić żeby zwiększyć przywiązanie z krajem ?
Stefano8 Napisano 9 Września 2017 Zgłoś Napisano 9 Września 2017 Godzinę temu, adi4912 napisał: To co mam zrobić żeby zwiększyć przywiązanie z krajem ? Wziąć kredyt, kupić mieszkanie, zmienić pracę A na poważnie to powinieneś być w stanie przekonać konsula że masz w Polsce rodzinę, dziewczynę, pracę, szkołę... Cokolwiek do czego będziesz chciał wrócić. Oraz że po wizycie trwającej x czasu chcesz wrócić do kraju.
andyopole Napisano 9 Września 2017 Zgłoś Napisano 9 Września 2017 1 godzinę temu, adi4912 napisał: To co mam zrobić żeby zwiększyć przywiązanie z krajem ? Zapisz się do PiS, wstąp do ONR i pierdyknij sobie patriotyczny tatuaż.
mcpear Napisano 9 Września 2017 Zgłoś Napisano 9 Września 2017 Nie jestem pewien czy konsul oceni że nowa praca to jest większe przywiązanie z krajem. Pamiętaj, że on widzi w historii twoich starań, że poprzednio nie umiałeś wykazać odpowiednio dużego przywiązania z krajem. Młody kawaler, bez rodziny (żona, dzieci), bez kredytu hipotecznego, własnego mieszkania pochodzący z małej / średniej miejscowości to serio w jego oczach potencjalnie najlepszy kandydat na nielegalnego imigranta, który szuka sposobu jak nielegalnie podjąć pracę za oceanem. Jak jeszcze podczas poprzednich wizyt wspomniałeś, że masz znajomych / rodzinę i do tego w jakiś skupiskach polonijnych typu Chicago to ta informacja jest w twoich aktach. Poza tym idziesz na rozmowę z jakimś konkretnym planem wakacji? Typu Kalifornia / Newada / Arizona / Route 66? Czy idziesz z pomysłem chcę lecieć do Nowego Jorku / Chicago? To też ma wpływ na decyzję. Na jak długo chcesz lecieć tym razem? Jak długo deklarowałeś przy poprzednich dwóch wizytach?
mcpear Napisano 9 Września 2017 Zgłoś Napisano 9 Września 2017 Jeszcze jedno: Jakie kraje zadeklarowałeś, że już zwiedziłeś w ostatnich 5ciu latach?
adi4912 Napisano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Września 2017 Chce lecieć do kuzynki na tydzień , max 10 dni w lipcu zobaczyć nowy jork i ewentualnie jakieś zakupy w tanich sklepach z ciuchami , odwiedzić rodzinne itp. Kraje to Niemcy ,Czechy, UK , Hiszpania , Francja , Austria
adi4912 Napisano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Września 2017 Mam tam znajomych , ale przecież nie muszę mu k tym mówić , ze chce np ich odwiedzić
pelasia Napisano 9 Września 2017 Zgłoś Napisano 9 Września 2017 Prawda jest taka, ze nie ma na to żadnej formuły. Musisz przekonać konsula, ze wrócisz i tyle. Jesli nie potrafisz dobrze sie sprzedać, to bez wzgledu jakie związki z krajem przedstawisz, to konsul i tak da odmowę.
mcpear Napisano 9 Września 2017 Zgłoś Napisano 9 Września 2017 Zgadzam się - nie ma formuły. Aczkolwiek fakt, że podrózujesz i wracasz wpływa na twoją korzyść. Dużo zależy od tego jak wypadniesz na rozmowie. Dwie odmowy w przeszłości niestety są w twoich aktach i świecą w komputerze konsulowi prosto w oczy jak lampka ostrzegawcza. Nie dyskwalifikują Ciebie na starcie, ale czynią konsula bardziej ostrożnym w ocenie faktów. Daj znać nam na forum jak ci poszło
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.