max710 Napisano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Marca 2017 W piątek wysłałem dokumenty do immigration, teraz trzeba czekać na odpowiedź. Z tego co słyszałem powinnienem dostać odpowiedź w ciągu 2 miesięcy, orientuje się ktoś jak to naprawdę wygląda?
max710 Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 Witam dzisiaj otrzymalem list z USCIS, wyznaczyli mi termin na pobranie odciskow palcow na 5 maja. Mam 2 pytania: po pobraniu odciskow w ciagu jakiego czasu powinni mi wyznaczyc interview? (gdzies czytalem ze okolo 3-4 tyg) i 2 pytanie gdy otrzymam zielona karte moge od razu poleciec do polski na powiedzmy 4-6 tygodni czy musze przebywac w USA przez jakis okreslony czas? Z tego co slyszalem gdy osoba dostaje po raz pierwszy zielona karte na terenie USA musi przebywac w USA co najmniej pol roku. Czy jest to prawda? Pozdrawiam
sly6 Napisano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2017 dostajesz pieczątkę i możesz lecieć do Polski. Pamiętaj by kontrolować przesyłkę z GC. By np odpowiednia osoba miała klucz do skrzynki. pół roku odnosi się do czegoś innego. I pamiętaj od chwili pieczątki masz prawa i obowiązki rezydenta.
pelasia Napisano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2017 Jak otrzymasz GC to mozesz nawet na następny dzien leciec do PL. Miłej podróży!
max710 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2017 Dziekuje za odpowiedzi, do polski nie polece od razu poczekam na zielona karte. Gdy ja juz otrzymam napewno sie wybiore na wakacje @sly6 jest jakas strona na ktorej sa wypisane wszystkie prawa i obowiazki rezydenta? Chcialbym sie z tym zapoznac.
haneczka019 Napisano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2017 4 minuty temu, max710 napisał: Dziekuje za odpowiedzi, do polski nie polece od razu poczekam na zielona karte. Gdy ja juz otrzymam napewno sie wybiore na wakacje @sly6 jest jakas strona na ktorej sa wypisane wszystkie prawa i obowiazki rezydenta? Chcialbym sie z tym zapoznac. Tutaj małe co nie co : https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/nativedocuments/M-618_pl.pdf
max710 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2017 @haneczka019 dzieki, widze ze tylko 86 stron bede mial lekture do poduszki
max710 Napisano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 W piatek mialem pobrane odciski palcow, orientuje sie ktos jak dlugo musze czekac na interview? Slyszalem ze trwa to zazwyczaj 3-4 tyg.
sly6 Napisano 9 Maja 2017 Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 zazwyczaj tak może trwać a czasami to i np 4 miesiące jak tutaj opisane dlatego oczekiwanie na GC z loterii w USA jest czasami dłuższe. https://www.avvo.com/legal-answers/dv-based-aos--time-between-biometric-and-interview-430823.html napisane jest ze masz prawo się pytać o swoją sprawę.
max710 Napisano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 pewnie czas oczekiwania zależy od ilości spraw które rozpatrują, mam nadzieję że nie będę musiał długo czekać, jak coś będę wiedział dam znać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.