Skocz do zawartości

loteria wizowa dv-2017

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minutę temu, kzielu napisał:

Tego  to nie wiem, niemniej jednak na GC / wize z DV to szans moim zdaniem nie masz zadnych chocby z powodu czasu ktory zostal.

Dlaczego myslisz ze dostaniesz zmiane na F1 jak wczesniej jej odmowili ?

Mysle ze wlasnie po to bede skladal forme i290b, aby odwolac sie od ich decyzji i sprobowac otrzymac legalny status oraz wize F1. W odmowie do F1 napisali mi ze zlozylem wniosek i485 czyli mam zamiar zostac w USA na stale (mam taka intencje) a wiza studencka zostaje przyznana na jakis okres czasu (10 lat max?) i po tym terminie wroce do swojego kraju. Mniej wiecej tak to napisali.  

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
9 minut temu, max710 napisał:

Mysle ze wlasnie po to bede skladal forme i290b, aby odwolac sie od ich decyzji i sprobowac otrzymac legalny status oraz wize F1. W odmowie do F1 napisali mi ze zlozylem wniosek i485 czyli mam zamiar zostac w USA na stale (mam taka intencje) a wiza studencka zostaje przyznana na jakis okres czasu (10 lat max?) i po tym terminie wroce do swojego kraju. Mniej wiecej tak to napisali.  

No to jezeli masz taki zamiar i z powodu tego zamiaru odmowili Ci juz raz zmiany statusu (slusznie - bo F1 jest nieimigracyjna) to dlaczego myslisz ze kolejny raz Ci nie odmowia (co na 99% sie stanie) ?

Napisano
2 minuty temu, kzielu napisał:

No to jezeli masz taki zamiar i z powodu tego zamiaru odmowili Ci juz raz zmiany statusu (slusznie - bo F1 jest nieimigracyjna) to dlaczego myslisz ze kolejny raz Ci nie odmowia (co na 99% sie stanie) ?

Zlozenie i485 po wczesniejszym staraniu sie o przejscie na F1, wynikalo z mojej nie wiedzy prawa, nie mialem pojecia ze jedno wyklucza/przeszkadza w zalatwieniu drugiej sprawy. w i290b musze zamiescic jakies sensowne uwagi, ktore moga mi pomoc cos jeszcze wywalczyc w tej sprawie.

Napisano
18 minut temu, max710 napisał:

Zlozenie i485 po wczesniejszym staraniu sie o przejscie na F1, wynikalo z mojej nie wiedzy prawa, nie mialem pojecia ze jedno wyklucza/przeszkadza w zalatwieniu drugiej sprawy. w i290b musze zamiescic jakies sensowne uwagi, ktore moga mi pomoc cos jeszcze wywalczyc w tej sprawie.

Dokładnie o tym piszę. Jakie sensowne uwagi napiszesz jak wprost pokazałeś że masz intencje imigracji ?

Napisano
1 minutę temu, kzielu napisał:

Dokładnie o tym piszę. Jakie sensowne uwagi napiszesz jak wprost pokazałeś że masz intencje imigracji ?

narazie nie mam pojecia...

musze z adwokatem porozmawiac na ten temat.

• 1 miesiąc później...
Napisano

została wysłana forma i290b (motion to reconsider/reopen) i czekam na odpowiedź. Po otrzymania odpowiedzi dodam posta, może komuś się coś przyda na przyszłość.

Napisano
12 minut temu, max710 napisał:

została wysłana forma i290b (motion to reconsider/reopen) i czekam na odpowiedź. Po otrzymania odpowiedzi dodam posta, może komuś się coś przyda na przyszłość.

Już po jabłkach. Nie masz absolutnie żadnych szans bo prawo na to nie pozwala.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tak jak można bylo sie spodziewac, odpowiedz niestety odmowna. Przez niekompetentnego i nieuczciwego adwokata stracilem szanse na gc i moj pobyt jest nielegalny. Teraz zostaja mi dwie opcje? Siedziec nielegalnie i szukac dziewczyny(obywatelki usa) aby za jakis czas po slubie uzyskac GC lub powoli sie pakowac, wracac do pl i zapomniec o usa? Czy jest jeszcze jakas inna mozliwosc?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...