agatenka Napisano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 A ja doradzę Ci trochę inaczej i może nie tak jak "książkowo" powinno się zrobić. Na 100% nie ryzykowałabym z przedłużeniem bo może nie wyjść Ci to na dobre. Nie przyjechałaś z zamiarem poślubienia swojego chłopaka więc tak naprawdę nie złamiesz żadnego przepisu imigracyjnego wychodząc za niego teraz. A z tego co rozumiem jesteście już ze sobą pewnie czas więc z udowodnieniem nie będziecie mieli problemu. Gorzej jak interview wypadnie w momencie jego misji - ale to zawsze można przełożyć. Podaj adres rodziców
pelasia Napisano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 23 minuty temu, agatenka napisał: A ja doradzę Ci trochę inaczej i może nie tak jak "książkowo" powinno się zrobić. Na 100% nie ryzykowałabym z przedłużeniem bo może nie wyjść Ci to na dobre. Nie przyjechałaś z zamiarem poślubienia swojego chłopaka więc tak naprawdę nie złamiesz żadnego przepisu imigracyjnego wychodząc za niego teraz. A z tego co rozumiem jesteście już ze sobą pewnie czas więc z udowodnieniem nie będziecie mieli problemu. Gorzej jak interview wypadnie w momencie jego misji - ale to zawsze można przełożyć. Podaj adres rodziców Ja tez bym szczerze mówiąc, brała ślub i wysłała dokumenty o AOS. Ale decyzja nie należy do mnie i każdy ma swoje plany...
Gość Napisano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Tyle że ona już kiedyś napisała że nie chce siedzieć w USA sama jak narzeczony wyjedzie na misję. na jej miejscu też bym wracała.
Jackie Napisano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Bierz ślub teraz i wracaj do Polski czekać na wizę małżeńską.
Paulina Grudowska Napisano 3 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 3 Maja 2017 Szczerze to ja juz mam metlik w glowie oczywiscie wolalabym sie z nim nie rozstawac, on chyba doszedl do tego samego wniosku bo coraz czesciej sugeruje mi ze powinnismy sie pobrac teraz. Tylko co dalej? Musze po slubie i tak wrocic do polski czy moge zostac w USA i normalnie pracowac? Kurcze, ten jego wyjazd wszystko komplikuje, bo co jak bedziemy miec interview podczas gdy jego nie bedzie przez 6 mcy? Myslicie ze wizyta w urzedzie imigracyjnym w celu porady moze nam jakos zaszkodzic? Moze jest tu ktos kto bral slub na wizie turystycznej i tu zostal i mogl mi jakos pomoc. Bylabym bardzo wdzieczna Jestem tez ciekawa jaki jest mniej wiecej koszt takiej zabawy od A do Z. Nie chce puscic narzeczonego z torbami a boje sie ze moje oszczednosci moga mi na to w chwili obecnej nie wystarczyc (dlatego moim pomyslem bylo wrocic do kraju i odlozyc jak najwiecej sie da). Sorki ze Was zanudzam moimi dylematami :/
sly6 Napisano 3 Maja 2017 Zgłoś Napisano 3 Maja 2017 Problem jest taki ze jest nowa administracja i jak zostaniesz po wizie mogą być problemy. Iść do urzędu to każdy powie jak tutaj. Nawet mogą powiedzieć ze wiza Twoja do tego nie służy. Opłaty od grudnia poszybowały w górę. Jesli chodzi o pozwolenie na pracę to po wysłaniu dokumentów mają 90 dni by Ci dać pozwolenie na pracę i czasami bywa tak ze masz pozwolenie i stały pobyt. np w jednostce wojskowej mają takie osoby które powinny Wam pomoc w tych sprawach.
Paulina Grudowska Napisano 3 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 3 Maja 2017 Pozwolenie na pobyt mam do 15 czerwca i jakbysmy brali slub to pewnie jakos tydzien przed wygasnieciem czyli np 9.06 (moglibysmy nawet wczesniej ale niestety wyplynal i nie bedzie go przez miesiac). Takze slub wzielibysmy jeszcze podczas mojego legalnego pobytu tutaj. I przypuscmy ze wzielismy slub 9.06, 15.06 konczy mi sie pozwolenie na pobyt, czy po tym czasie jestem tak jakby nielegalnie? Czy po prostu z chwila wyslania dokumentow o Aos moja wiza turystyczna juz nie bedzie brana pod uwage? (Czytalam duzo wypowiedzi ze takie szybkie wysylanie dokumentow po slubie nie jest mile widziane. True? Urban Legend? :P)
sly6 Napisano 3 Maja 2017 Zgłoś Napisano 3 Maja 2017 po wygaśnięciu wizy jesteś nielegalnie a wtedy nie radzę iść do urzędu. Kiedys bylo tak ze po wysłaniu dokumentów i po aprobacji i do samej rozmowy bylas tzw legalnie tylko ze to było w czasach innych. tutaj masz listę dokumentów https://www.uscis.gov/family/family-us-citizens/spouse/bringing-spouses-live-united-states-permanent-residents nie jest ważne szybkość lecz ze ślub nie jest dla celów GC. Bo jak za miesiąc wyślesz to będzie inne myślenie?
sly6 Napisano 3 Maja 2017 Zgłoś Napisano 3 Maja 2017 oplata za I130- 535 dol i I480 -1140 dol. Dobrze ze pozwolenie na pracę jest bezpłatne.
sly6 Napisano 3 Maja 2017 Zgłoś Napisano 3 Maja 2017 pozwolenie na prace i dokument podróży https://www.uscis.gov/news/questions-and-answers/uscis-issue-employment-authorization-and-advance-parole-card-adjustment-status-applicants-questions-and-answers jak widzisz ceny są inne teraz niz parę lat temu. To tak jak byś czytała różne opowieści.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.