Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minutę temu, sly6 napisał:

Możliwe.  Loteria trwa do końca września lub do wyczerpania wiz. 

Pozostaje czekać bo może ktoś zrezygnuje 

skoro juz brakuje wiz na lipiec to gdzie tam do wrzesnia,patrze na ta tabelke i wiz dopiero zostalo wydanych 34k , masakra jakas o co tu chodzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
6 minut temu, lajt napisał:

ZE co? nie wierze,ze takie cos ma miejsce, czy takie cos jest w ogole mozliwe? sam mam nr który sie załapal na wrzesien i ,ze niby teraz co, brak wiz?

Lajt to nie jest kiepski żart. To się stało naprawdę..

Napisano

Ale ze jak to mozliwe?! Myslalem ze jak masz rozmowe ustalona to wiza jest juz dla ciebie zarezerwowana :o poza tym dostales telefon po 19 i dzwoniles tam o 20? Prosze, niech ktos powie ze to kiepski zart...

Napisano

Nawet idąc na rozmowę można dostać odmowę. To nie jest tak że wiza jest na 100% gwarantowane jak wylosuja cię w loterii... 

Napisano
4 minuty temu, dudek36 napisał:

Ale ze jak to mozliwe?! Myslalem ze jak masz rozmowe ustalona to wiza jest juz dla ciebie zarezerwowana :o poza tym dostales telefon po 19 i dzwoniles tam o 20? Prosze, niech ktos powie ze to kiepski zart...

Co do czasu to czasami ludzie piszą post jak mają czas dlatego to mogło być w godzinach pracy Ambasady. 

Napisano
17 minutes ago, Roelka said:

Nawet idąc na rozmowę można dostać odmowę. To nie jest tak że wiza jest na 100% gwarantowane jak wylosuja cię w loterii... 

Tak wiem, wiadomo, ze jest ten cutoff itp i wiza nie jest gwarantowana nawet jak dostaniesz 1NL. Ale z tego co Brit mowil, to jak juz masz termin rozmowy, to teoretycznie w systemie wiza jest juz dla ciebie zarezerwowana (oczywiscie moga ci jej odmowic na interview). Myle sie czy dobrze mysle? 

Napisano
9 godzin temu, dudek36 napisał:

Dudek36 jasne że rozmowy odbyły się w godzinach pracy Ambasady, a posta napisałam po prostu jak dotarłam do domu.

Wiem, że raczej się tu nie udzielałam, ale byłam z Wami od początku. Poruszane tutaj wątki bardzo mi pomogły. Zdecydowałam, że napisze tutaj o tym bo wydaje mi się, że to może zainteresować wszystkich których rozmowy jeszcze się nie odbyły.

Ja tak łatwo się nie poddam i pojadę z mężem na wyznaczony nam nowy termin. Zobaczymy co jest nam pisane. Może jesteśmy większymi szczęściarzami niż nam się wydaję. Przynajmniej pojedziemy tam z takim nastawieniem :).  Mamy wszystkie papiery skompletowane, więc zrezygnować w tym momencie byłoby głupotą.

Napisano

Jeśli odwołali wam rozmowę to nie możecie tak sobie wejść do ambasady..  po prostu was nie wpuszcza. Ale powodzenia. 

Napisano
Teraz, Roelka napisał:

Jeśli odwołali wam rozmowę to nie możecie tak sobie wejść do ambasady..  po prostu was nie wpuszcza. Ale powodzenia. 

Roelka napisałam, że rozmowa została przełożona, nie odwołana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...