usa1284 Napisano 3 Maja 2017 Zgłoś Napisano 3 Maja 2017 Witam Mam pytanko do osób które przekroczyły granicę Kanadyjsko Amerykańską na Zielonej Karcie. Interesuje mnie głównie jak wyglądała kontrola na granicy wjeżdżając z U.S.A do kanady i z powrotem chce tylko wiedzieć czy urzędnik emigracyjny wpisywał w komputerze wyjazd z U.S.A na granicy i jak wyglądał wjazd do U.S.A Pozdrawiam i proszę o jakąś informację
Jackie Napisano 3 Maja 2017 Zgłoś Napisano 3 Maja 2017 40 minut temu, usa1284 napisał: Witam Mam pytanko do osób które przekroczyły granicę Kanadyjsko Amerykańską na Zielonej Karcie. Interesuje mnie głównie jak wyglądała kontrola na granicy wjeżdżając z U.S.A do kanady i z powrotem chce tylko wiedzieć czy urzędnik emigracyjny wpisywał w komputerze wyjazd z U.S.A na granicy i jak wyglądał wjazd do U.S.A Niewiele sie chyba zmienilo od czasu gdy zadales identyczne pytanie w 2015.
andyopole Napisano 4 Maja 2017 Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 Bo On ciągle boi się do tej Canady jechać. edit: Ja tylko samolotem, gdy wlatywalem do Canady to interesował go tylko mój paszport (zeskanować go) i zdziwił się gdy powiedziałem że lecę służbowo do Warszawy, dopiero gdy dojrzał że paszport wystawiony w Los Angeles to stwierdzil pytająco: aaa, masz GC? Ale nie chciał jej widziec. Gdy wracasz samolotem do USA, w Canadzie na każdym lotnisku Amerykanie mają swoją "kapciore" i tam odprawiają wszystkich zmierzających do USA, tam Kanadyjskie służby nie zaglądają.
kzielu Napisano 4 Maja 2017 Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 Godzinę temu, andyopole napisał: Bo On ciągle boi się do tej Canady jechać. On sie boi wjechac do US - bo ma zdaje sie GC, siedzi poza US kupe czasu i kombinuje jak tu wjechac zeby nie zauwazyli...
andyopole Napisano 4 Maja 2017 Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 12 minut temu, kzielu napisał: On sie boi wjechac do US - bo ma zdaje sie GC, siedzi poza US kupe czasu i kombinuje jak tu wjechac zeby nie zauwazyli... To może Rio Grande? Ponoć 2k kosztuje przerzut...
sly6 Napisano 4 Maja 2017 Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 zmiany są takie ze urzędy imigracyjne ze sobą lepiej współpracują i mają wgląd w pewne dane. Możesz trafić na urzędnika który zada Ci więcej pytań niz od innej osoby.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.