Xarthisius Napisano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2019 18 minutes ago, Janusz666 said: Ile czasu czekaliscie na Zielona Karte ? Ja wjechalem 1szego Pazdziernika ( zaplacilem 24ego Wrzesnia) i jeszcze nie dostalem. Jestes zdecydowanym rekordzista... Tracker co pokazuje?
Xarthisius Napisano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2019 10 minutes ago, Xarthisius said: Jestes zdecydowanym rekordzista... Tracker co pokazuje? Na wszelki wypadek gdybys sie zastanawial jaki numer uzyc przy trackerze. Przy oplacie immigracyjnej powinnies dostac "USCIS Receipt Number" (IOE123... na obrazku ponizej). Ten numer wklepujesz tu: https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do
Janusz666 Napisano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2019 Immigrant Visa Fee Payment Received On September 24, 2018, we received your USCIS Immigrant fee payment for your Permanent Resident Card related to your immigrant visa. We will be processing the request for production of your Permanent Resident Card. You should receive your Permanent Resident Card within 120 days of your entry into the United States or within 120 days after your USCIS Immigrant Fee payment is received. If you do not receive your Permanent Resident Card, contact the USCIS Contact Center at www.uscis.gov/contactcenter. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.
Xarthisius Napisano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2019 @Janusz666 OK. To tak jak sugeruja, poczekaj jeszcze 6 dni zeby dobic do 121 i sie upominaj.
everden Napisano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2019 Widzę, że USCIS u wszystkich zamula. Ja dostałam wizę a wciąż nie mogę nawet opłacić 'immigrant fee' Czuję, że później też sobie poczekam i na sam plastik. Boże, chyba kupię sobie jakieś ziółka na uspokojenie.
Janusz666 Napisano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2019 ale jaja !!! Wlasnie dostalem wiadomosc i zalogowalem sie to USCIS : Card Is Being Produced We have approved your Form OS155A, Immigrant Visa and Alien Registration, Receipt Number IOEXXXXXXXXX. On January 17, 2019, we ordered your card to be produced. We will mail your card to the address you gave us. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.
everden Napisano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2019 To może mi też niedługo podrzucą takie jajo...... byle nie zbuka
Janusz666 Napisano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 ustaw sobie powiadomienia. W przypadku zmiany statusu od razu dostaniesz wiadomosc.
Sparrow Napisano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2019 Chciałbym wysłać kartę do kogoś z rodziny w innym stanie niż ten do którego lecę na samym początku. Istnieje taka możliwość ? Co wtedy z SSN ?
katia25 Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2019 Prosze o podpowiedz co zrobic, czy czekac, czy pisac do uscis. Maz otrzymal GC kilka dni temu. 10 stycznia przekroczylismy granice . adres podalismy ten sam status sprawy meza card was mailed to me. Grafika ponizej (nr1) - ale o co chodzi z tym FORM OS155A? status moj: card was picked up by the usps Grafika ponizej (nr2) Na mojej grafice jest link do trackingu na stronie poczty -jest tam ALERT Awaiting Delivery Scan (ostatnia aktualizacja 22 february). Jednak sprawdzajac z ciekawosci nr przesylki meza (ktory swoja GC otrzymal) jest identyczny komunikat ze strony poczty ALERT Awaiting Delivery Scan (ostatnia aktualizacja 23 february). Tak wiec, jakby status nieadekwatny do stanu faktycznego, bo maz GC otrzymal. Czy ktos z was mial taka sytuacje? Przesylka zaginela? Na skrzynce jest moje imie nazwisko, tak jak i meza. A moze poczekac i ponowia dostarczenie? Tak jak w Polsce - po 7 dniach kolejna proba doreczenia (nie wiem czy w USA jest podobnie)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.