blehu Napisano 26 Maja 2017 Zgłoś Napisano 26 Maja 2017 Cześć / HELP Wraz z moim Narzeczonym z USA zamierzamy zawrzeć związek małżeński w USC, jak na razie zostajemy w PL ponieważ On i ja mamy tutaj swoja prace itp, ale za jakiś czas planujemy przeprowadzkę do jego stron rodzinnych, zastanawiamy się jednak jak to będzie ze Mna, czy Ja muszę aplikować o jakieś dokumenty cz y dostaje pozwolenie na wjazd do USA z racji tego ze jestem jego zona a On się tam urodził... bladzi jesteśmy w tym temacie proszę o doświadczenia ! dziękujemy !!!!
kzielu Napisano 26 Maja 2017 Zgłoś Napisano 26 Maja 2017 31 minut temu, blehu napisał: Cześć / HELP Wraz z moim Narzeczonym z USA zamierzamy zawrzeć związek małżeński w USC, jak na razie zostajemy w PL ponieważ On i ja mamy tutaj swoja prace itp, ale za jakiś czas planujemy przeprowadzkę do jego stron rodzinnych, zastanawiamy się jednak jak to będzie ze Mna, czy Ja muszę aplikować o jakieś dokumenty cz y dostaje pozwolenie na wjazd do USA z racji tego ze jestem jego zona a On się tam urodził... bladzi jesteśmy w tym temacie proszę o doświadczenia ! dziękujemy !!!! Musisz aplikowac o wize imigracyjna CR-1 / IR-1, zaczyna sie od wypelnienia petycji I-130, trwa okolo roku. Pierwszy podstawowy problem na ktory natrafiaja obywatele US pracujacy za granica to taki ze nie rozliczaja sie z IRS a jednym z wymaganych dokumentow jest IRS tax return.
sly6 Napisano 26 Maja 2017 Zgłoś Napisano 26 Maja 2017 kolejny problem ze będzie mieszkać po za USA. Brak domicilu.
Gość Napisano 26 Maja 2017 Zgłoś Napisano 26 Maja 2017 Fajnie by było dostać wizę tylko z racji bycia żona... nie musiałabym tyle kasy wyrzucać na wizę a potem zielona kartę.. eh! Mąż aplikuje o wizę cr1. Proces trwa około roku. Do aplikacji trzeba dołączyć duuzo innych papierków. Mąż musi wykazać domicle w USA. Np. Pojechać tam wcześniej, znaleźć pracę czy mieszkanie... http://www.visajourney.com/content/i130guide1
blehu Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 Dzień dobry, Przepraszam ze teraz odpisuje, bardzo dziękuje Wam za odpowiedzi, bardzo mi się przydały. A jeśli brałam udział w losowaniu, i nie zostałam wylosowana, i za jakiś czas zaaplikuje o wizę turystyczna, czy w Ambasadzie maja wgląd do loterii ?? czy własnie sobie zwiększyłam szanse na odmowę ??
sly6 Napisano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 widzisz loterię a nie widzisz ze jak wlecisz możesz legalizować pobyt na terenie USA,zmienić status i pobyć dłużej niż mówisz i piszesz. Na to tez zwróć uwagę niż na samo loterię.
blehu Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 SLY6, chyba mnie nie zrozumiałeś, albo Ja nie zrozumiałam twojej odp Moje pytanie było, czy jeśli wzięłam udział w Loteri - i nie wylosowałam, a za jakiś czas pojadę po wizę turystyczna, to czy oni to widza ze brałam udział w Loteri a teraz aplikuje o wizę ?? czy to nie ma znaczenia, czy tez sobie zwiększyłam szanse na odmowę bo loteria.
ilon Napisano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 5 godzin temu, blehu napisał: SLY6, chyba mnie nie zrozumiałeś, albo Ja nie zrozumiałam twojej odp Moje pytanie było, czy jeśli wzięłam udział w Loteri - i nie wylosowałam, a za jakiś czas pojadę po wizę turystyczna, to czy oni to widza ze brałam udział w Loteri a teraz aplikuje o wizę ?? czy to nie ma znaczenia, czy tez sobie zwiększyłam szanse na odmowę bo loteria. Olej to. Ja tez startowalam w loterii, nie wylosowalam, a potem ubiegalam sie o J1
pelasia Napisano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 Ostatnio byl post na forum o osobie która ubiegała sie o wizę turystyczna i konsul wspomniał, ze widzi ze brał udział w loterii. Wizę mu przyznał bez problemu....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.