KaeR Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 3 godziny temu, Zuza007 napisał: Ja co prawda nie jestem jakimś niezwykłym globtroterem, ale kiedy latałam regularnymi liniami to nie zdarzyło mi się to nigdy. No ale tu miałam może szczęście. Za to raz zaliczyłam bankructwo linii lotniczej (Air Polonia - zbankrutowali akurat tego dnia kiedy miałam wracać do domu). Po pierwszej zmianie biletu poszukałam sobie opinii o Air Berlin w internecie - niestety nie są najlepsze. Wiem, że to często wynik znanego mechanizmu - jak jest OK to (prawie) nikt nic nie pisze, a jak coś nie tak - to wszyscy , ale podobno ostatnio ta firma ma pewne problemy finansowe, co również może nie być bez wpływu na jakość ich usług. Ja, w każdym razie, się zraziłam i raczej będę ich unikać. No może kiedy oferta będzie dużo lepsza niż u konkurencji a do wylotu będzie mało czasu - wtedy ryzyko zamieszania jest mniejsze. Tak czy inaczej jestem zadowolona, że udało mi się tę sprawę rozwiązać po mojej myśli. I odliczam dni do wylotu . Wiekszosc linii zeszla na psy w ostatnich latach, a jeszcze sie szykuje wprowadzenie klasy Economy minus, wiec ja juz sie ciesze jak nie bija w samolocie.
KaeR Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 3 godziny temu, Joanna30 napisał: Apropos latania bankrutującymi liniami, to mnie się udało polecieć OLT Express na trasie Wrocław - Warszawa, kiedy jeszcze te linie hulały w najlepsze No to Cie moga wezwac przed komisje...
Joanna30 Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 1 godzinę temu, KaeR napisał: Wiekszosc linii zeszla na psy w ostatnich latach, a jeszcze sie szykuje wprowadzenie klasy Economy minus, wiec ja juz sie ciesze jak nie bija w samolocie. I to oznacza, że co? Że z własnymi krzesłami będziemy chodzić do samolotu? 1 godzinę temu, KaeR napisał: No to Cie moga wezwac przed komisje... Taaaa.... Czekam z niecierpliwością
KaeR Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 11 minut temu, Joanna30 napisał: I to oznacza, że co? Że z własnymi krzesłami będziemy chodzić do samolotu? To zonacza, ze bedzie jeszcze mniej miejsca. Glownie linie amerykanskie beda to wprowadzac. http://fortune.com/2016/03/01/airlines-basic-economy/
andyopole Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 A amerykanskie grubaski beda podrozowac luzem w przyczepce za samolotem.
pelasia Napisano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2017 5 godzin temu, Joanna30 napisał: I to oznacza, że co? Że z własnymi krzesłami będziemy chodzić do samolotu? Ale by było fajnie, z fotelem oversized bym podróżowała
icecream Napisano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2017 Ja też nie mam pozytywnych wspomnień z AirBerlin. Oszukują, zmieniają i co najgorsze nie ma z nimi kontaktu. Przez nich musiałamzmieniać plany i lecieć dzień wcześniej oraz ponosić dodatkowe koszty. Na fb mnóstwo osób się na nich skarży.
Joanna30 Napisano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2017 Air Berlin w upadłości... http://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Niemcy.-Linie-lotnicze-Air-Berlin-zlozyly-wniosek-o-upadlosc
andyopole Napisano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2017 Zycie nie znosi pustki, ktoś to kupi razem z długami za symbolicznego dolara bo utworzona przz nich siatka polaczen i rynek w dzisiejszych czasach sa bardzo cenne. Tak było z istniejącymi jeszcze kilka lat temu Northwest Airlines. Delta wzbogacila się o zupełnie nowe Airbusy i dobre polaczenia z Europa i chyba do nich nie dokłada. Szkoda tylko ze rynek traci na konkurencji podmiotow gospodarczych. Monopolizacja nigdy nie wychodzi na dobre, w dalszej perspektywie również dla monopolistow.
haneczka019 Napisano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2017 Właśnie miałam wrzucić link z innej strony... szukamy biletów i nie ukrywam, że brałam ich pod uwagę, gdyby były dobre promocje. https://www.fly4free.pl/air-berlin-sklada-wniosek-o-upadlosc-linia-ma-12-miliarda-eur-dlugow/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.