rynr Napisano 9 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2017 Zapytam inaczej, jaki jest dokładnie cel podróży o który byłeś pytany na rozmowie?
everden Napisano 12 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 Zdarzają się przypadki że Konsul w okienku powie: 'przyznaję wizę' , a potem paszport dłuuugo nie przychodzi, albo przychodzi z 'rejection'. Może w historii Twojej rodziny jest jakiś 'brudny' fakt który sprawdzają i to tyle trwa. Zadzwoń, przypomnij się, tak jak tu radzą forumowicze. Kiedyś czytałam przypadek na forum, że chłopak dostał rejection, bo jego matka za młodu wyjechała do US nielegalnie. Później wróciła do kraju, wyszła za mąż, porodziła dzieci, zaczęła normalne życie, o przygodzie dawno zapomniała. Tylko USCIS nie zapomniał i z automatu dał bana na wszystkich potomków tej kobiety. Niezły prezent na starcie, nie? Chłopak nieświadomie stracił nerwy i kasę. Ale oczywiście 'rejection' Ci nie życzę.
Tomasz Kowal Napisano 12 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 mam tam legalnie rodzinę, nie wiem ile mam jeszcze czekac dostałem maila z konsulatu zeAP
Czołg Napisano 12 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 Co oznacza: 44 minuty temu, Tomasz Kowal napisał: nie wiem ile mam jeszcze czekac Nie masz innego wyjścia niż czekać.
Lx13 Napisano 12 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 4 godziny temu, Tomasz Kowal napisał: mam tam legalnie rodzinę, nie wiem ile mam jeszcze czekac dostałem maila z konsulatu zeAP Legalnie to jeszcze nic nie znaczy. To początek pytań, np w jaki sposób zalegalizowali swój pobyt?
Tomasz Kowal Napisano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 13 Lipca 2017 to juz z 25lat temu wylosowali Green Card i moj pra dziadek tam sie urodzil moja babcia dziadek mieszkali całe życie tam
Lx13 Napisano 13 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2017 Zastanawiające jest to ze piszesz ze pradziadek sie tam urodził. Wg prawa był obywatelem, co wiecej każdy jego potomek tez nim był/jest. No chyba ze ktos po drodze sie tego obywatelstwa zrzekł. Rozumiem ze ci co wylosowali green card to nie bezpośrednia rodzina pradziadka (w sensie: potomkowie syna/córki?). Widzisz, cos sie kupy nie trzyma. Aha, sprawdź co ci napisałem bo jak pradziadek naprawdę był Amerykaninem i nie zrzekł sie obywatelstwa, ani żaden inny z twoich przodków to praktycznie masz otwarta drogę do paszportu USA - od zaraz. Musisz tylko to udokumentować.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.