aqqq Napisano 31 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2017 2 Lata w UK oraz 4 Lata w PL. Razem 6 lat doswiadczenia.
vlade Napisano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2017 Staraj sie specjalizować w jednej dziedzinie, bo trochę skaczesz z kwiatka na kwiatek, i znajdź firmę która ma oddział w stanach. Przeniesienie do stanow w ramach tej samej firmy jest najprostsze pod względem formalnym, a bycie specjalista w jakiejś wąskiej dziedzinie zwiększa prawdopodobieństwo ze amerykańska firma bedzie skłonna przejść przez kłopotliwy proces sponsorowania. Bo w tej chwili to po prostu nie wyróżniasz sie niczym szczególnym i tak z ulicy to nikt cię w stanach raczej nie zatrudni.
aqqq Napisano 1 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2017 Może i często zmieniam prace i specjalizacje, ale to tez swiadczy o tym ze jestem open mind xD Nie no zartuje. Ale tak swoja droga w UK, jest duzo inżynierów, co pracuja na kontraktach i swoja prace zmieniaja co 3 miesiace i za każdym razem robia cos innego. No nic dziekuje za porade, jednak osobiście uwazam ze ciezko się trzymac jednej dziedziny w dzisiejszych czasach. Zapraszam do dalszej dyskusji. Pozdrawiam
sly6 Napisano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2017 ciężko może i jest lecz zobacz kogo ludzie wybierają najczęściej, to tych jedynych w jednej specjalizacji. Bo czy możesz byc dobry w dużej większości spraw?
aqqq Napisano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2017 Teraz w UK jak pracuje to moze i moge sobie pozwolic, zeby sie trzymac jednego. Uwazam ze jak najbardziej ma to sens. Niestety pracujac w PL, nie ma takich mozliwosci zeby sobie przebierac w ofertach pracy i trzeba brac co jest niestety. Jak dostalem pierwsza prace, to sie cieszyl czlowiek ze sie wogole dostal, bo po studiach na polibudzie w PL powiedzmy nie wiecej jak 15% dostaje prace w swoim fachu...
rynr Napisano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2017 16 godzin temu, aqqq napisał: Teraz w UK jak pracuje to moze i moge sobie pozwolic, zeby sie trzymac jednego. Uwazam ze jak najbardziej ma to sens. Niestety pracujac w PL, nie ma takich mozliwosci zeby sobie przebierac w ofertach pracy i trzeba brac co jest niestety. Jak dostalem pierwsza prace, to sie cieszyl czlowiek ze sie wogole dostal, bo po studiach na polibudzie w PL powiedzmy nie wiecej jak 15% dostaje prace w swoim fachu... Nie wiem skąd wziąłeś te dane, może to dla specyficznego kierunku, ja po skonczeniu studiów wybierałem z 4 ofert, a to tylko dlatego, że z góry skreśliłem kilka firm i nawet do nich nie aplikowałem.
KaeR Napisano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2017 20 godzin temu, aqqq napisał: Teraz w UK jak pracuje to moze i moge sobie pozwolic, zeby sie trzymac jednego. Uwazam ze jak najbardziej ma to sens. Niestety pracujac w PL, nie ma takich mozliwosci zeby sobie przebierac w ofertach pracy i trzeba brac co jest niestety. Jak dostalem pierwsza prace, to sie cieszyl czlowiek ze sie wogole dostal, bo po studiach na polibudzie w PL powiedzmy nie wiecej jak 15% dostaje prace w swoim fachu... Wiekszosc z nas pracuje w fachu po polibudzie. A gdzie mamy pracowac?
kzielu Napisano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2017 21 godzin temu, aqqq napisał: Niestety pracujac w PL, nie ma takich mozliwosci zeby sobie przebierac w ofertach pracy i trzeba brac co jest niestety. Jak dostalem pierwsza prace, to sie cieszyl czlowiek ze sie wogole dostal, bo po studiach na polibudzie w PL powiedzmy nie wiecej jak 15% dostaje prace w swoim fachu... Tak na oko to caly moj rok dostal prace w fachu. Po polibudzie.
vlade Napisano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2017 4 minuty temu, kzielu napisał: Tak na oko to caly moj rok dostal prace w fachu. Po polibudzie. Potwierdzam, każda z tych 15 osób co skończyły
kzielu Napisano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2017 5 minut temu, vlade napisał: Potwierdzam, każda z tych 15 osób co skończyły Tez prawda (ze 15)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.