Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego ze wszystkie tematy o naturalizacje sa stare, zakladam nowy. :P

Chce sie polaczac z ludzmi ktorzy wysylaja wkrotce albo niedawno wyslali dokumenty N-400.

Macie jakies porady co do przygotowywania dokumentow? Co sprawia trudnosc w aplikacji i na co uwazac? Jak dlugo trwa caly proces? Jak juz jestes po tescie, to podaj jakies trudne pytania :) Zastanawiam sie czy pytania na tescie skladaja sie glownie z tych co sa np na aplikacjach w telefonie, na ktorych sie mozna uczyc. 

• Odpowiedzi 30
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
8 godzin temu, BBerry napisał:

Z tego ze wszystkie tematy o naturalizacje sa stare, zakladam nowy. :P

Chce sie polaczac z ludzmi ktorzy wysylaja wkrotce albo niedawno wyslali dokumenty N-400.

Macie jakies porady co do przygotowywania dokumentow? Co sprawia trudnosc w aplikacji i na co uwazac? Jak dlugo trwa caly proces? Jak juz jestes po tescie, to podaj jakies trudne pytania :) Zastanawiam sie czy pytania na tescie skladaja sie glownie z tych co sa np na aplikacjach w telefonie, na ktorych sie mozna uczyc. 

Pytania w teście są tylko i wyłącznie z setki tych które są w książce . Nic innego dostać nie można.

Napisano

Nie ma trudnych pytań. Jak dla mnie proces przebiegł szybko i bez problemowo. Jesli rodzina pójdzie na przysięgę z tobą, to przypomnij wszystkim aby zabrali swoje ID lub paszporty, bo inaczej nie zostaną wypuszczeni do budynku. Moze i pierdoła ale głupio miec kogoś na zewnątrz, przez taka drobnostkę  :D

Napisano
16 hours ago, pelasia said:

Nie ma trudnych pytań. Jak dla mnie proces przebiegł szybko i bez problemowo. Jesli rodzina pójdzie na przysięgę z tobą, to przypomnij wszystkim aby zabrali swoje ID lub paszporty, bo inaczej nie zostaną wypuszczeni do budynku. Moze i pierdoła ale głupio miec kogoś na zewnątrz, przez taka drobnostkę  :D

Dzieki. Fajna ta przysiega? Widzialam na zdjeciu ze ludzie sie nawet ladnie ubieraja.

Napisano
18 hours ago, kzielu said:

Pytania w teście są tylko i wyłącznie z setki tych które są w książce . Nic innego dostać nie można.

Luzik. Dzieki

Napisano
23 hours ago, sly6 said:

trudność to w określeniu ile byleś po za USA. Tak te pytania sa w książkach by przystąpić do obywatelstwa.

Tak, bede musiala sobie przypomniec daty lotow za granice, to nie wiecej niz 2 tyg w roku. Czy oni przysla mi ksiazeczke do nauki?

Napisano
6 godzin temu, BBerry napisał:

Tak, bede musiala sobie przypomniec daty lotow za granice, to nie wiecej niz 2 tyg w roku. Czy oni przysla mi ksiazeczke do nauki?

O ile pamietam to dostaje sie na Biometrics.

Napisano
7 godzin temu, BBerry napisał:

Dzieki. Fajna ta przysiega? Widzialam na zdjeciu ze ludzie sie nawet ladnie ubieraja.

Czy fajna? Chyba tego bym tak nie określiła ale zalezy od osobistego odczucia. U mnie przysięga była w ten sam dzien co test, wiec wszystko jakoś przeleciało! Tak pytania sie dostaje na odciskach, u mnie dawali w formie " książeczki" ( bardziej to przypominało magazyn) i rownież CD, mozna było sobie słuchać podczas jazdy samochodem. 

Napisano
7 godzin temu, BBerry napisał:

A co to znaczy "fajna" ?

W zaproszeniu - jezeli nie jest tego samego dnia, jasno pisza ze to jest istotne wydarzenie i zeby sie stosownie ubrac - na mojej (~70 osob, w sadzie downtown Cinci) trafilo sie kilka osob ktorej najwyrazniej nie zrozumialo co napisali ale uznali ze nie musza...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...