Xarthisius Napisano 12 Października 2017 Zgłoś Napisano 12 Października 2017 24 minutes ago, Rosa84 said: Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda procedura po wylosowaniu zielonej karty? Może macie jakiś link? Z góry wielkie dzięki! Sa dwa tryby: consular processing (poprzez ambasade poza USA) i adjustment of status (jezeli przebywasz na terenie USA). Zdecydowana wiekszosc ludzi idzie pierwszym trybem, dlatego istnieje dla niego wyczerpujaca, oficjalna instrukcja: https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/if-you-are-selected.html Oficjalna instrukcja dla AoS jest niestety bardzo uboga: https://www.uscis.gov/greencard/diversity-visa Nieoficjalna instrukcja do AoS warta przeczytania: http://goo.gl/0va2DU
sly6 Napisano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 12 Października 2017 3 godziny temu, Rosa84 napisał: U mnie niestety też strona do złożenia wniosku nie działa. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda procedura po wylosowaniu zielonej karty? Może macie jakiś link? Z góry wielkie dzięki! mamy tematy na forum dv 2016,2017 i tam masz to ładnie opisane. Milej lektury życzę
mary.pieroszkiewicz Napisano 12 Października 2017 Zgłoś Napisano 12 Października 2017 Dziwne to jest, u jednych, działa a u innych nie ... ? U mnie nie działa, a che złożyć wniosek.
Zuza007 Napisano 12 Października 2017 Zgłoś Napisano 12 Października 2017 4 minuty temu, mary.pieroszkiewicz napisał: Dziwne to jest, u jednych, działa a u innych nie ... ? U mnie nie działa, a che złożyć wniosek. Myślę, że raczej działało, a nie działa w tej chwili. Ale może jest ktoś komu się udało złożyć wniosek w tym tygodniu? (Ania być może złożyła wniosek wcześniej i tylko dała znać wczoraj)
Ania799 Napisano 12 Października 2017 Zgłoś Napisano 12 Października 2017 18 godzin temu, ARANTES napisał: Jak Ci się to udało...sprawdzam https://dvlottery.state.gov/ w ciągu dnia i ciągle : Wysłałam przed konserwacja, w sobotę chyba. Mam nadzieję, że nie zaginie w akcji ;-)
Ania799 Napisano 12 Października 2017 Zgłoś Napisano 12 Października 2017 16 godzin temu, pelasia napisał: A pozniej sie okaże, ze wszystkie czesniejsze wnioski cos zjadło, bedzie trzeba ponownie zgłoszenie wysłać i dopiero sie bałagan zrobi . Moze jakiś haker sobie po prostu jaja robi.. Nie mów takich strasznych rzeczy ;-)
Telesfor Napisano 12 Października 2017 Zgłoś Napisano 12 Października 2017 Wyglada, ze jest jakis problem z systemem w KCC. Jesli wszystko padlo i kaza wysylac zgloszenia ponownie to chyba nie jest to wielki problem. Gorzej jesli nie beda chcieli sie przyznac do bledu i beda udawac, ze wszystko jest ok. W DV2016 byla sytuacja, ze po 1 maja zwyciezcy probujac sprawdzic wynik otrzymywali przez kilka dni timeout. Ale KCC szedl w zaparte, ze wszystko dziala normalnie. I nawet zadzialalo w pewnym momencie ale nigdy nie bylo zadnej oficjalnej informacji na ten temat.
maciopa Napisano 12 Października 2017 Zgłoś Napisano 12 Października 2017 Wyglada, ze jest jakis problem z systemem w KCC. Jesli wszystko padlo i kaza wysylac zgloszenia ponownie to chyba nie jest to wielki problem. Gorzej jesli nie beda chcieli sie przyznac do bledu i beda udawac, ze wszystko jest ok. W DV2016 byla sytuacja, ze po 1 maja zwyciezcy probujac sprawdzic wynik otrzymywali przez kilka dni timeout. Ale KCC szedl w zaparte, ze wszystko dziala normalnie. I nawet zadzialalo w pewnym momencie ale nigdy nie bylo zadnej oficjalnej informacji na ten temat. KCC, po wpadce z "losowaniem" z DV2012 tj anulowaniem wyników loterii i serii pozwów sądowych, nie ogłosi już, że coś było/jest nie tak, jak zakładano. Czasookres trwania tego "serwisowania" wskazuje albo na dużą awarię/problem albo coś poważniejszego...Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wojtek18 Napisano 12 Października 2017 Zgłoś Napisano 12 Października 2017 To chyba juz nic,nie bedzie z DV19 w tym roku.Ruszy to jeszcze jak myslicie...
rynr Napisano 12 Października 2017 Zgłoś Napisano 12 Października 2017 fanie by było jakby przez cały ten cyrk bylo malo zgłoszeń i przez to większe szanse na wygraną
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.