rzecze1 Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 6 minut temu, quarterback87 napisał: Aga, jak masz papiery dokumentujące Twój przypadek z pośrednikiem działającym w PL to napisz do UOKiK. Często jest tak, że taki podmiot ma w tyłku pojedynczego klienta. Ale jak się nim zaczną interesować państwowe instytucje, to zmienia zdanie. Bo to z pośrednikiem zawierałaś umowę na wykonanie usługi. Popieram. Ci, ktorzy kupili bezposrednio w Air Berlin przed 15 sierpnia b.r. sa niestety na przegranej pozycji. Ale Ci, ktorzy zawarli umowe z innym podmiotem, niech trzymaja rachunki i skladaja skargi.
rzecze1 Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 2 minuty temu, kzielu napisał: Yyyyyyy...... to wyglada jak potencjalna katastrofa (nie doslownie) ale poskladana rezerwacja z tanich przewoznikow z ktorych Spirit ma renome absolutnie najgorszego w US. Jeden lot sie posypie (opozni) i caly misterny plan w p****u (tzn. pozostale loty przepadna - chyba ze biuro rezerwacyjne cos Ci poradzi ale szczerze mowiac watpie). Rezerwowanie podrozy skladajacej sie z wiecej niz 1 lotu u przewoznikow calkowicie niezaleznych od siebie to moim zdaniem proszenie sie o klopoty - i jezeli biuro Ci o tym nie powiedzialo to jest to sk*******stwo z ich strony. Tu juz raczej chodzi o koszta, brak czasu i brak wyjscia. Ktos kto nie ma punktow/mil/czyczegotamkokwiek do wykorzystania w regularnych liniach, ten w takich sytuacjach jest pozostawiony przed wyborem - tysiace dolarow lub kolejny ryzykowny "tani" lot. Niestety to jest ryzyko, które podejmuje kazdy korzystajacy "tanich linii" - wieloletnie oszczednosci na komforcie podrozy moga zniknac w jeden wieczor.
kzielu Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Biora pod uwage ile te linie biora za dodatkowy bagaz (podreczny zdaje sie tez ??) + wspomniane ryzyko, nie wiem czy to sie oplaca. Ja kupujac bilet w LOT z ORD w wakacje na nastepny dzien z powrotem dzien pozniej zaplacilem ~$,1500 (nie mialem wyjscia) - wiec cena absolutnie nie rujnujaca... Ciekawe by bylo sie dowiedziec ile ta rezerwacja kosztowala i jakie sa zasady bagazu...
aga491 Napisano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Mam takie przerwy między lotami, że nawet w przypadku opóźnienia nie powinno być problemu. Na pierwszym lotnisku będę 7 godzin a w Islandii 11. To była moja jedyna opcja, musiałam wybrać najtańsze połaczenie. O i dzięki za pomoc, będę się starać o jakieś odszkodowanie.
aga491 Napisano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Teraz, kzielu napisał: Biora pod uwage ile te linie biora za dodatkowy bagaz (podreczny zdaje sie tez ??) + wspomniane ryzyko, nie wiem czy to sie oplaca. Ja kupujac bilet w LOT z ORD w wakacje na nastepny dzien z powrotem dzien pozniej zaplacilem ~$,1500 (nie mialem wyjscia) - wiec cena absolutnie nie rujnujaca... Ciekawe by bylo sie dowiedziec ile ta rezerwacja kosztowala i jakie sa zasady bagazu... Lot $300 i bagaż $150. Na lot za $1000 obecnie mnie nie stać, a takie sa obecnie ceny
kzielu Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 10 minut temu, aga491 napisał: Lot $300 i bagaż $150. Na lot za $1000 obecnie mnie nie stać, a takie sa obecnie ceny Kapuje - dzieki i powodzenia.
rzecze1 Napisano 26 Września 2017 Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Wczoraj poinformowano, ze najpozniej do 15 października WSZYSTKIE loty dlugodystansowe zostana zawieszone. Firmy wynajmujace Air Berlinowi samoloty chca je spowrotem.
karina Napisano 26 Września 2017 Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Dnia 9/21/2017 o 14:29, aga491 napisał: Lot $300 i bagaż $150. Na lot za $1000 obecnie mnie nie stać, a takie sa obecnie ceny https://hasbrouck.org/articles/bankruptcy.html Przeczytaj. Moze cos Ci sie przyda.
madzia.p Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2019 A co w przypadku, gdy bilety rezerwuje się przez takie wyszukiwarki: https://www.esky.pl/ ? Jak wtedy zwracany jest koszt biletów i czy nie ma z tym żadnych problemów?
sly6 Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2019 20 minut temu, madzia.p napisał: A co w przypadku, gdy bilety rezerwuje się przez takie wyszukiwarki: https://www.esky.pl/ ? Jak wtedy zwracany jest koszt biletów i czy nie ma z tym żadnych problemów? Należy czytać zasady zwrotu takiego biletu plus pisać do tych firm.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.