ewat Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 Dostałam pracę ja statku jako pracownik galerii sztuki. Firma mnie zatrudniająca wysłała mi visa letter, abym zrobiła C1/D i też B1, żeby uczestniczyć w szkoleniuz Miami. Na jednym koncie na stronie umawiania spotkań z tego samego maila nie można w tym samym czasie umówić 2 spotkań. W kroku 3. rejestracji na spotkanie, gdzie zaznacza się rodzaj wizy, można zaznaczyć tylko jedną opcję. We wniosku DS-160 zaznaczyłam w celach podróży 2 opcje. Zadzwoniłam na infolinię i powiedziano mi, abym aplikowała na C1/D. Czy działa to tak, że po prostu na miejscu się wyjaśnia sytuację i dostaje się 2 wizy? Czytałam, że przy aplikowaniu o te 2 wizy jest tylko jedna opłata. Proszę o informację, jeśli ktoś był w takiej sytuacje, bo mam mało czasu i nie chcę się stresować... Pozdrawiam, Ewa
kzielu Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 45 minut temu, ewat napisał: Dostałam pracę ja statku jako pracownik galerii sztuki. Firma mnie zatrudniająca wysłała mi visa letter, abym zrobiła C1/D i też B1, żeby uczestniczyć w szkoleniuz Miami. Na jednym koncie na stronie umawiania spotkań z tego samego maila nie można w tym samym czasie umówić 2 spotkań. W kroku 3. rejestracji na spotkanie, gdzie zaznacza się rodzaj wizy, można zaznaczyć tylko jedną opcję. We wniosku DS-160 zaznaczyłam w celach podróży 2 opcje. Zadzwoniłam na infolinię i powiedziano mi, abym aplikowała na C1/D. Czy działa to tak, że po prostu na miejscu się wyjaśnia sytuację i dostaje się 2 wizy? Czytałam, że przy aplikowaniu o te 2 wizy jest tylko jedna opłata. Proszę o informację, jeśli ktoś był w takiej sytuacje, bo mam mało czasu i nie chcę się stresować... Pozdrawiam, Ewa Ja bym aplikowal tylko i wylacznie o B1 - inaczej to nie ma wielkiego sensu...
sly6 Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 były na forum podobne sprawy lecz to parę lat temu.
muvo13 Napisano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2018 Ewa czy możesz powiedzieć, jak sobie poradziłaś z tą sprawą? Ja również muszę wyrobić wizę b1/b2 + c1/d za jednym zamachem ale nie wiem o którą wizę aplikować. Od agencji dostałem informację oraz list dla konsula żeby aplikować na wizę b1/b2 ale nic o c1/d mi nie powiedziano.
MeganMarkle Napisano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2018 W moim rozumieniu B1/B2 ma szersze zastosowanie niż C1/D tranzytowa, wiec o te tylko bym aplikowala bo i tak pokrywa wyczerpująco wszelkie potrzeby związane z pobytem i tranzytem (przynajmniej w przypadku autorki postu)
thingsmore.com Napisano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2018 Megan i tu sie mylisz - w trakcie spotkania mozna aplikowac o wszystkie trzy typy wizy B1/B2/B3 - kwestia tylko na jakie stanowisko sie aplikuje i jakie dochody beda osiagane itd - to moze byc koscia niezgody. C1D nie ma substytutu poniewaz jest specjalna wiza dla zalog i nie ma znaczenia ile innych wiz posiadasz - jesli nie jestes citizenem musisz ta wize poprostu miec. Jedynym przypadkiem jest tu wiza B1 ktora moze byc substytutem dla wizy B1OCS - w przypadku kiedy statek operuje tylko w ramach szelfu kontynentalnego USA czyli nie wyplywa nigdzie dalej. Wiem z doswiadczenia :) pozdrawiam
jkb Napisano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2018 7 godzin temu, thingsmore.com napisał: Megan i tu sie mylisz - w trakcie spotkania mozna aplikowac o wszystkie trzy typy wizy B1/B2/B3 A coz to za wiza B3, jesli mozna spytac?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.