Skocz do zawartości

Pokój w Los Angeles blisko LAXu

marcinCALIFORNIA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej! 

Pewnie wielu z was na forum kojarzy mój wątek odnośnie wylosowanej zielonej karty zanim dostałem świadectwo. Studiowałem w Polsce, ale z pewnych prywatnych względów wyjeżdżam 17 paź do LA na stałe, pracę już wstępnie mam ogarniętą na LAX, ale o to się nie martwię, natomiast z pokojem jest słabo niestety. Męczę craiglistę nikt się nie odzywa, dzwonić nie mogę bo z Polski minuta połączenia to 4.99 zł ... 

Czy ktoś z forum ma do wynajęcia pokój przy LAX, albo zna kogoś kto ma jakiś pokój? Albo wtedy może jakieś wskazówki, na kilka dni będzie mnie stać mieszkać w hotelu, ale chciałbym coś znaleźć, ASAP, może jakieś organizacje są w Los Angeles pomagające w takich sytuacjach, bądź jakieś agencje? Będę wdzięczny za jakieś porady w tej kwestii 

Napisano

Airbnb? Na miecha da sie znaleźć za 1000-1100 dolców na miecha. Jak masz robote to przez miesiąc tam szybko coś pewnie ogarniesz 

Napisano

Tak właśnie widziałem, że są dość ciekawe oferty, ale z tego co widziałem przy próbie rezerwacji nie mozna jak na booking.com zapłacić gotówka w obiekcie tylko trzeba kartą niestety. a problem jest taki, że na koncie mam kilkaset złotych tylko, mam gotówkę i to juz w USD 

Napisano

@marcinCALIFORNIA spróbuj dogadać się z osobą, która chce wynająć mieszkanie czy nie mógłbyś zapłacić na miejscu - gotówką. Któregoś razu jak wynajmowałem mieszkanie w Wilnie na weekend udało mi się dogadać z właścicielką. Dodatkowym atutem jest to, że całą część kwoty dostanie wtedy właściciel i nie będzie musiał oddawać jakiegoś tam procentu dla twórców apki ;) Jako zapewnienie właściciela, że na 100% będziesz wynajmował, możesz wysłać zdjęcie biletu czy cokolwiek :) 

Napisano

Też myślę że airbnb powinno być dla ciebie najlepsze. Dogadaj się z kimś w Polsce (rodzina, znajomi co mają do ciebie zaufanie), kto "użyczy ci numeru karty" na czas rezerwacji, a ty mu zwrócisz w gotówce o ile coś z tej karty ściagną a z właścicielem postaraj się dogadać na opłatę gotówką "z góry" zaraz po przyjeździe - powinno być OK.

Napisano
Dnia 10/1/2017 o 05:44, marcinCALIFORNIA napisał:

Tak właśnie widziałem, że są dość ciekawe oferty, ale z tego co widziałem przy próbie rezerwacji nie mozna jak na booking.com zapłacić gotówka w obiekcie tylko trzeba kartą niestety. a problem jest taki, że na koncie mam kilkaset złotych tylko, mam gotówkę i to juz w USD 

Prosty sposob, wpłacasz gotówkę na konto, płacisz, po zatwierdzonej transakcji zamykasz konto ( jesli jest zbędne) i sie przeprowadzasz za wielka wodę. Ja nie wiem, dlaczego kombinujesz skoro pieniadze masz. 

Napisano
Dnia 10/1/2017 o 05:43, marcinCALIFORNIA napisał:

Męczę craiglistę nikt się nie odzywa, dzwonić nie mogę bo z Polski minuta połączenia to 4.99 zł ... 

Wykup sobie kredyty i dzwon ze Skypa. Ja tak dzwonie jak potrzebuje cos zalatwic teraz poza USA i wychodzi bardzo tanio. 

Napisano

Dobra dzięki wszystko załatwiony temat, mam już temporary room na miesiąc, ale jest jeszcze jedno pytanie, jak będę chciał otworzyć konto bankowe i zrobić prawko to będzie problem jaki adres tam podać, adres na który wysłali mi zielona jest pod Sacramento, wiec słabo po drodze, a pokój na miesiąc to tak słabo trochę podawać adres bo potem byłby problem z odebraniem karty etc, ma ktoś doświadczenie ? Na pewno sporo ludzi w forum zaczynało od hotelu i załatwiało dokumenty jak sobie z tym poradziliście ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...