andyopole Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 15 minut temu, kzielu napisał: No dobra, ale to nie temat o Tobie i Twoich osiagach na rowerze (60 km to serio nie jest duzo) - .... Mnie sie samochodem nie chce jechac takiego dystansu... ;-)
Patipitts Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 16 minut temu, RobertNYc napisał: No jasne! Zalegalizować.maryche. A za jakiś czas pojawi się propozycja zalegalizować heroinę, kokainę itd. Trzeba to jasno powiedzieć: wszelkie narkotyki (w tym marycha) są nielegalne (federalnie) i taki stan rzeczy należy utrzymać. Narkotyki to nic dobrego. Można bez nich przeżyć i do niczego nie są potrzebne. Co nie zmienia faktu, ze ludzie i tak bedą palić i znajda sposób zeby sobie ziółko skombinować. Prawdziwego palacza nie obchodzą zbytnio żadne restrykcje i kary. Wobec tego legalizacja znacznie ułatwiłaby wszystkim zycie i kasa do budżetu by wpadła ktos mi kiedyś powiedział ze po trawce jedyne co złego możesz zrobic to opróżnić sobie cała lodówkę, poza tym człowiek jest wyluzowany, spokojniejszy, nie skory do bitki i przyjaźnie nastawiony do swiata. Jesli siedzi sobie we własnym domu i krzywdy nikomu (w tym sobie) nie robi to ja nie mam nic przeciwko.
RobertNYc Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 5 minut temu, Patipitts napisał: Co nie zmienia faktu, ze ludzie i tak bedą palić i znajda sposób zeby sobie ziółko skombinować. Prawdziwego palacza nie obchodzą zbytnio żadne restrykcje i kary. Wobec tego legalizacja znacznie ułatwiłaby wszystkim zycie i kasa do budżetu by wpadła ktos mi kiedyś powiedział ze po trawce jedyne co złego możesz zrobic to opróżnić sobie cała lodówkę, poza tym człowiek jest wyluzowany, spokojniejszy, nie skory do bitki i przyjaźnie nastawiony do swiata. Jesli siedzi sobie we własnym domu i krzywdy nikomu (w tym sobie) nie robi to ja nie mam nic przeciwko. A ja z kolei gdzieś przeczytałem ze marycha zwalnia funkcjonowanie mózgu i to drastycznie, bo o aż 50%. O negatywach stosowania marychy nie można zapominać.
andyopole Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Teraz, RobertNYc napisał: A ja z kolei gdzieś przeczytałem ze marycha zwalnia funkcjonowanie mózgu i to drastycznie, bo o aż 50%. O negatywach stosowania marychy nie można zapominać. Natomiast alkohol niszczy szare komorki ale uwaga: tylko te slabsze! Stad moje preferencje.
cee Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Pomijając fakt że wypowiadasz się na tematy które cię nie dotyczą i nie dotknęły, to masz jeszcze odwagę posac że czasem sobie walniesz piwsko, a chcesz zabronić zrobić tego samego ludziom którzy chcą sobie zapalić z czasu. Hipokryzja tryska jak gejzer Robert
RobertNYc Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 5 minut temu, cee napisał: Pomijając fakt że wypowiadasz się na tematy które cię nie dotyczą i nie dotknęły, to masz jeszcze odwagę posac że czasem sobie walniesz piwsko, a chcesz zabronić zrobić tego samego ludziom którzy chcą sobie zapalić z czasu. Hipokryzja tryska jak gejzer Robert Hipokryzja? A niby gdzie? Z tego co widzę to jesteś z PL, a tam z tego co wiem za marychę można dostać do 3 lat paki. Ty serio nie dostrzegasz różnicy pomiędzy wypiciem butelki piwa, a paleniem marychy które to w większości krajów jest nielegalne?
cee Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Alkohol kiedyś był też nielegalny. Co ma do tego gdzie jestem? I nie widzę różnicy.... A jednak widzę różnice. Ileż to przypadków było gdzie po alkoholu durni terroryści swych własnych mieszkań rozpłatali swoim zonom głowy o blat? Nie widzisz takiej różnicy że alkohol tak w gruncie rzeczy robi większe zło?
Gość Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 2 minuty temu, RobertNYc napisał: Hipokryzja? A niby gdzie? Z tego co widzę to jesteś z PL, a tam z tego co wiem za marychę można dostać do 3 lat paki. Ty serio nie dostrzegasz różnicy pomiędzy wypiciem butelki piwa, a paleniem marychy które to w większości krajów jest nielegalne? Ja dostrzegam. Marihuana jest zdrowsza. Alkohol zabija tysiące osób rocznie. Badania pokazały że marihuana może spowolnić rozwój mózgu tylko jeśli pali się dużo i często w bardzo młodym wieku. Osobom dorosłym nie szkodzi.
cee Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Pierwszy lepszy A dla rekreacyjnych opodatkować tak jak alkohol czy fajki i tyle. Wpływ do budżetu spory, likwiduje się gangsterke i różne zanieczyszczenia które to mogą wpływać negatywnie na zdrowie palacego.
Gość Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 11 minut temu, cee napisał: Pierwszy lepszy A dla rekreacyjnych opodatkować tak jak alkohol czy fajki i tyle. Wpływ do budżetu spory, likwiduje się gangsterke i różne zanieczyszczenia które to mogą wpływać negatywnie na zdrowie palacego. "Colorado has harvested half a billion dollars in taxes and fees since it legalized recreational weed."
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.