Gość Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2018 16 minut temu, andyopole napisał: Ale spokojnie. Majac 18 lat mozesz kupic dom, auto i nawet karabin. Nikt nie będzie Cię traktował jak smarkacza. edit: ciekawe jak z gandzia, tam gdzie jest legalna? Aż sprawdziłam. Też trzeba mieć 21.
andyopole Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2018 Teraz, Roelka napisał: Aż sprawdziłam. Też trzeba mieć 21. Żeby kupić ciasteczko albo cukierka też?
pelasia Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2018 19 minut temu, andyopole napisał: Ale spokojnie. Majac 18 lat mozesz kupic dom, auto i nawet karabin. Nikt nie będzie Cię traktował jak smarkacza. Ożenić sie tez mozesz lub wyjsć za mąż, strzelić sobie pare maluchów ale na kieliszka trzeba poczekać do 21 roku życia.
katlia Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2018 1 minutę temu, andyopole napisał: Żeby kupić ciasteczko albo cukierka też? Tez. Nawet ja bylam carded jak poszlam z kolezanka turystka do pot shop. Ona kupila gummy bears
Gość Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2018 3 minuty temu, andyopole napisał: Żeby kupić ciasteczko albo cukierka też? Byłam raz w takim sklepiku z rekreacyjna marihuana, podczas naszego pobytu w Seattle. ID sprawdzali przed wejściem do sklepu więc zakładam że jak masz poniżej 21 lat to w ogóle cię nie wpuszcza.
andyopole Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2018 Głośna była historia nauczycielki, bodaj z NY sprzed kilku lat. Pojechała że swoja klasą do Francji na wycieczkę. Uczniowie w wieku 18-21. Tam podają cienkie wino do każdego posiłku bez pytania, tak jak tu wodę. No i bidula pozwoliła im się napić tego wina, po powrocie straciła robotę.
AdamZ Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2018 15 hours ago, andyopole said: Głośna była historia nauczycielki, bodaj z NY sprzed kilku lat. Pojechała że swoja klasą do Francji na wycieczkę. Uczniowie w wieku 18-21. Tam podają cienkie wino do każdego posiłku bez pytania, tak jak tu wodę. No i bidula pozwoliła im się napić tego wina, po powrocie straciła robotę. Czyli jako obywatel USA musisz przestrzegać prawa USA nie tylko w USA?
ToFFiK Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2018 16 godzin temu, mola napisał: Co więcej Pennsylvanii zdarzyło mi się tak, że w sklepie legitymowali nie tylko osobę kupującą, ale i kompanię towarzyszącą. Kolega płacił za zgrzewkę piwa, wylegitymowano naszą całą trójkę. To samo w Kalifornii 16 godzin temu, Roelka napisał: Do wynajęcia pokoju w hotelu też musisz mieć 21. Moja dziewczyna wynajmowała na siebie pokój (dodatkowo przy kasynie) i nikt nic nie powiedział, a nie miała 21
Gość Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2018 Godzinę temu, ToFFiK napisał: To samo w Kalifornii Moja dziewczyna wynajmowała na siebie pokój (dodatkowo przy kasynie) i nikt nic nie powiedział, a nie miała 21 Prawo jest takie że trzeba mieć 21 lat. To że jakiś tam hotel się do tego nie stosuje to już ich problem. Na pewno są też miejsca gdzie niepełnoletni kupi alkohol, wbrew prawu.
mola Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2018 4 godziny temu, AdamZ napisał: Czyli jako obywatel USA musisz przestrzegać prawa USA nie tylko w USA? W sprawie nie chodziło o prawo, a raczej o regulamin prywatnej i drogiej szkoły. Rodzice wyrazili zgodę na wino do obiadu, dzieci (dzieci....) się napiły i się kolegom pochwaliły. I wyszło, że dyrekcji że oto jej szkoła organizuje alco-tripy dla swoich uczniów, co jej się nie klei z prestiżem i wysokim czesnym. Wywalona nauczycielka potem ich pozwała, ale do pracy w tej szkole już nie wróciła.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.