Skocz do zawartości

Rozmiarówka

Bartek Krakowski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ha ha ha rozmiary to temat rzeka. Ja do pracy musze miec odpowiednie ubranie i zalezy z jakiego sklepu kupie i jakiej firmy. Spodnie od XS do M nosze. Kiedyś przymierzyłam jednej firmy rozmiar M to dwie mnie i jeszcze sąsiad by sie zmieścił. Aż strach pomyśleć jak u nich XL wyglada. Tak jak wszedzie na swiecie, rozmiar rozmiarowi nie równy.

europejskie rozmiary sa traktowane tak samo jak US. Najlepiej sprawdzic, często podają dodatkowe informacje w calach i sobie zmierzyć :) 

• 3 tygodnie później...
Napisano
On 1/11/2018 at 10:08 PM, pelasia said:

Ha ha ha rozmiary to temat rzeka. Ja do pracy musze miec odpowiednie ubranie i zalezy z jakiego sklepu kupie i jakiej firmy. Spodnie od XS do M nosze. Kiedyś przymierzyłam jednej firmy rozmiar M to dwie mnie i jeszcze sąsiad by sie zmieścił. Aż strach pomyśleć jak u nich XL wyglada. Tak jak wszedzie na swiecie, rozmiar rozmiarowi nie równy. 

Aż mi sie przypomniało jak podczas mojej pierwszej wizyty w US, bodaj w 2005, poszłam na zakupy do typowego department store (chyba to był nawet Macy's?). Szukałam dżinsów i trafiłam na długi rząd spodni na wieszakach, uporządkowanych rozmiarami - od XS w gore. W pierwszej chwili myślałam że po jednej stronie wiszą spodnie a po drugiej juz jakieś zasłony czy koce a to były nadal dżinsy!!! Tylko rozmiary XXL i wyżej :D Takiego szoku chyba juz nigdy potem nie przeżyłam... to tyle w temacie rozmiarówki ;)

Napisano

W Polsce kupuje buty 8,5 a tutaj 10,5. Do tego mam szczupłą stopę z dość wysokim podbiciem.  Dlatego takich rzeczy nie kupuje online, szkoda mi zabawy w odsylanie i zamawianie ponowne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...