Skocz do zawartości

Pomoc potrzebna :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moi Drodzy, obecnie córce nie należy się obywatelstwo i Nam tez teraz na tym nie zalezy. Corka nie ma nawet jeszcze 3 lat, wiec imigrowac przez co najmniej kilkanaście lat nie bedzie. W tym momencie chcemy tylko jechac na wakacje

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
1 godzinę temu, Lx13 napisał:

Kzielu, pracujesz jako konsul? Jackie pracuje jako konsul? Tak wiem, udziela porad prawnych. 

Facet jest obywatelem USA. Powinien udać sie na rozmowę do konsula USA i spytać sie co i jak powinno byc zrobione.

Czasami to tak - wbrew pozorom - po męsku przyznać się do błędu zamiast wypisywać głupoty.

Napisano
54 minutes ago, Lx13 said:

Czyli rozmowa z Konsulem jest błędem. Świetna logika. 

Nie widzialem zeby ktos tu pisal, ze rozmowa z Konsulem jest bledem. Ba! Z ksiedzem tez mozna pogadac. Nie sadze zeby pogorszyl cos w tej sprawie. Nie zmienia to jednak faktu, ze zarowno ksiadz, jak I konsul nie maja wplywu na amerykanskie prawo, ktorej tak uparcie ignorujesz.

Napisano
1 godzinę temu, Lx13 napisał:

Czyli rozmowa z Konsulem jest błędem. Świetna logika. 

Spedz z jakies 5 sekund na google'u i wygooglaj co to jest CRBA. Procedura uzyskania obywatelstwa przez dziecko obywatela jest scisle okreslona i do niej sa okreslone scisle wymagania. Proba rozmowy z konsulem bedzie zawracaniem mu dupy i skonczy sie odeslaniem do CRBA.

(Consular Report of Birth Abroad) - jako ze w Google chyba nie umiesz to prosze -> https://pl.usembassy.gov/u-s-citizen-services/child-family-matters/birth/

Napisano
10 godzin temu, Lx13 napisał:

Kzielu, pracujesz jako konsul? Jackie pracuje jako konsul? Tak wiem, udziela porad prawnych.

Gwoli ścisłości - porad prawnych udziela Karina - jest prawnikiem ;)

Napisano

Ja nadal utrzymuje: jesteś obywatelem danego kraju, opieka konsularna ci przysługuje. I id tego bym zaczął. W prawie obowiązuje jedna zasada od której sie zaczyna: każdy przypadek jest wyjątkowy. I kzielu tego nie zmienisz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...