Xarthisius Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 9 minutes ago, mcpear said: Nie. Wszystkie wizy H1-B podlegają loterii. Jeśli masz tytuł amerykańskiej uczelni Master to masz trochę większe szanse i twoje zgłoszenie uczestniczy w dwóch loteriach w jednym roku finansowym (osobna pula dla Mastersów i całkowita pula), w przeciwnym przypadku tylko w jednej Wszystkie, oprocz tych co loterii niepodlegaja ;-) 37 minutes ago, Krystek73 said: Czy istnieje jakiś sposób uzyskania wizy H1B przez pracodawce w Stanach bez udziału w loterii? To zalezy kto jest Twoim pracodawca. Uczelnie wyzsze, niektore szpitale kliniczne, niektore fundacje non-profit nie biora udzialu w loterii. Zwykle firmy typu start-upy, czy koncerny raczej tak. Jezeli to nie jest tajemnica, to najpierw powiedz o kogo chodzi.
Krystek73 Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Witam, Dzięki za szybkie odpowiedzi. Jest to firma z TX z przemysłu naftowego. Napisali mi że mają ponad 15 lat doświadczenia w zdobywaniu wiz dla pracowników. Dla mnie to wszystko jest trochę dziwne i skomplikowane. Mam już z nimi podpisany kontrakt i umowę- czy to coś zmienia? Dodam, że chcieliby żebym prace zaczął u nich pod koniec października
Xarthisius Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 3 minutes ago, Krystek73 said: Witam, Dzięki za szybkie odpowiedzi. Jest to firma z TX z przemysłu naftowego. Napisali mi że mają ponad 15 lat doświadczenia w zdobywaniu wiz dla pracowników. Dla mnie to wszystko jest trochę dziwne i skomplikowane. Mam już z nimi podpisany kontrakt i umowę- czy to coś zmienia? Na pewno nie z punktu widzenia procesu wizowego. Nie jestem prawnikiem. Nie rozumiem jak ma to dzialac, ze masz umowe na prace/kontrakt podpisana, a nie masz jeszcze wizy. Od kiedy teoretycznie masz zaczac?
kzielu Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 6 minut temu, Krystek73 napisał: Witam, Dzięki za szybkie odpowiedzi. Jest to firma z TX z przemysłu naftowego. Napisali mi że mają ponad 15 lat doświadczenia w zdobywaniu wiz dla pracowników. Dla mnie to wszystko jest trochę dziwne i skomplikowane. Mam już z nimi podpisany kontrakt i umowę- czy to coś zmienia? Dodam, że chcieliby żebym prace zaczął u nich pod koniec października Dobra - ale co Ci napisali ? Dopoki nie przysla Ci dokumentow z ktorymi bedziesz sie mogl udac do ambasady po wize to moga sobie chciec, tyle ze nic z tego nie wyniknie... W ogole zalapali sie na cap przez te pierwszy kilka dni kwietnia wysylajac petycje na czas ? Kontrakt i umowe absolutnie z punktu wizowego nie maja wiekszego znaczenia.
Krystek73 Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Witam, Napisali, że w tej chwili wypełniają wszystkie papiery: 1.Alien registration form 2. Immigrant petition for Alien worker 3.Alien Affidavit Z tymi papierami wraz z moimi zdjęciami itd itp udają się do US Immigration / Foreign Employee department w TX Tam po akceptacji dokumentów otrzymam od nich: 1. Original Notice of Action-I797.2. US Visa Application Form confirmation page stamped at the Visa Application Center (VAC)3. Visa Interview appointment letter. I będę musiał pojechać do Warszawy na spoktanie i otrzymać Wizę.
kzielu Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Wiec jezeli teraz wypelniaja petycje i nie sa cap exempt (a nie wyglada na to), to najwczesniej zostanie ona przyjeta w kwietniu 2019 a wize najwczesniej otrzymasz w pazdzierniku 2019.
Krystek73 Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Dzięki za pomoc. Zobaczymy co życie pokaże. Będę robił update na bieżąco.
sly6 Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Godzinę temu, Krystek73 napisał: Dzięki za pomoc. Zobaczymy co życie pokaże. Będę robił update na bieżąco. Pisz i tutaj przedmówcy Napiszą Ci co jest realne Ps placiles coś za te usługi, będziesz płacił?
Krystek73 Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Nie za nic nie płaciłem i za nic nie zamierzam. Mam nadzieje, że jakoś uda się temat rozwiązać. Czy jest może jakiś inny typ wizy, który mógłby działać w tym przypadku? Zarobki powyżej 100k USD
karina Napisano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2018 6 godzin temu, Krystek73 napisał: Witam, Napisali, że w tej chwili wypełniają wszystkie papiery: 1.Alien registration form 2. Immigrant petition for Alien worker 3.Alien Affidavit Z tymi papierami wraz z moimi zdjęciami itd itp udają się do US Immigration / Foreign Employee department w TX Tam po akceptacji dokumentów otrzymam od nich: 1. Original Notice of Action-I797.2. US Visa Application Form confirmation page stamped at the Visa Application Center (VAC)3. Visa Interview appointment letter. I będę musiał pojechać do Warszawy na spoktanie i otrzymać Wizę. 2. TO NIE JEST FORMA DO H1B. 3. ALIEN AFFIDAVIT - ZNACZY SIE CO ? 2. ZNACZY SIE Z INDII SIE STARASZ O TE WIZE? POCZYTAJ SOBIE NA STRONIE KONSULATU W POLSCE CZY ZNADZIESZ COS O TYM CO TY PISZESZ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.