Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jesli Córka wyjedzie do USA i zostanie nielegalnie to czy Matka i brat ktorzy mają juz dwa lata wize mogą do niej i do rodziny spokojnie przyleciec ? Czy mogą miec problemy na lotnisku w Ameryce ? 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

To jest zawsze sprawa indywidualna rozpatrywana na granicy przez oficera - nikt tu na forum definitywnej odpowiedzi Tobie nie udzieli.  Jeśli jednak matka i brat na tej wizie byli już w USA i zawsze wracali po zadeklarowanym okresie, czyli nie przedłużali specjalnie tego co mówili oficerowi przy wlocie i lecą z  biletem powrotnym w kieszeni na relatywnie krótki pobyt to wg mnie nie powinni mieć problemów na lotnisku. Jeśli jednak przy poprzednim pobycie  w USA zadeklarowali na granicy np. dwa tygodnie a byli pół roku (tyle co wbił im urzędnik) i teraz planują znowu na pół roku przylecieć do USA to problemy mogą być.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dwa lata temu bylismy razem pierwszy raz na miesiac i teraz lece sama (dlatego mnie interesuje jakby to wyglądalo) bo boje sie ze mogłabym przez to zablokować im wjazd do USA lub zrobic problemy. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

To ze masz tam narzeczonego nie usprawiedliwia nielegalnego pobytu. Tutaj na forum nikt ci raczej z tym nie pomoze.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

5 minut temu, Sobarnia napisał:

On czeka na obywatelstwo jeszcze 3-4 lata. 

I co w zwiazku z tym?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Musisz wziąć pod uwagę, że przy odnowieniu wiz, Twoi rodzice mogą ich nie dostać poprzez Twój nielegalny pobyt(choć nie jest to regułą), także siedzenie przez 4 lata nielegalnie w obecnych czasach nie jest mądrym rozwiązaniem. Szczególnie przy obecnej Trumpowskiej administracji. Ja sobie nie wyobrazam zycia bez SSN o ktory pytaja na kazdym kroku i bez ktorego wiele nie mozna zalatwic. Mimo wszystko życzę Ci powodzenia. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

I jeszcze musisz wziac pod uwage ze Cie w miedzy czasie deportuja - i wtedy wrocic - nawet jak narzeczony bedzie obywatelem - bedzie nieporownywalnie trudniej.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×