Revi Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Jak wygląda sprawa ze "sponsorowaniem" czy adres w ds260 się z tym łączy. Czy podczas rozmowy z Konsulem trzeba udowodnić, że ktoś mnie sponsoruje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scarab Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Pod kątem jakiej wizy pytasz? Jeśli loterii to tam nie ma żadnego sponsorowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revi Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Tak, chodzi mi o loterie. A w konsulacie mam udowodnić, że jestem w stanie się utrzymać po przyjedzie do USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 4 minuty temu, Revi napisał: Tak, chodzi mi o loterie. A w konsulacie mam udowodnić, że jestem w stanie się utrzymać po przyjedzie do USA? Tak to musisz pokazać że się utrzymasz. Gdy ktoś pozna lepiej zasady loterii to się okaże że poda Ci adres plus może wystawić list ze Ci pomoże. Po przylocie i tak za siebie odpowiadasz a nie dana osoba jeśli chodzi o loterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revi Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Rozumiem. A jeśli mam oszczędności to wystarczy przynieść wyciągi z konta ? Obowiązkowo muszę znaleźć kogoś w USA ,kto wystawi mi taki list ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 2 minuty temu, Revi napisał: Rozumiem. A jeśli mam oszczędności to wystarczy przynieść wyciągi z konta ? Obowiązkowo muszę znaleźć kogoś w USA ,kto wystawi mi taki list ? Nie musisz nikogo szukać Musisz mieć adres gdzie dostarcza Gc.co do pieniążków to też zależy o jakiej kwocie mowa, jaki masz zawód, sam lecisz,jaki stan, miasto. W jednym miejscu 2 tys dol starcza w innym to jest min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revi Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scarab Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 (edytowane) Godzinę temu, Revi napisał: Tak, chodzi mi o loterie. A w konsulacie mam udowodnić, że jestem w stanie się utrzymać po przyjedzie do USA? Nie, jeśli zostałeś wylosowany w loterii nie musisz udowadniać, że będziesz w stanie się utrzymać ani nie potrzebujesz żadnego sponsorowania. Musisz jedynie potwierdzić swoje doświadczenie zawodowe lub edukację, mieć zaświadczenie o niekaralności, akt urodzenia i pozostałe papiery oraz podać adres w US do wysłania green card. Edytowane 17 Maja 2018 przez scarab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Teraz, scarab napisał: Nie, jeśli zostałeś wylosowany w loterii nie musisz udowadniać, że będziesz w stanie się utrzymać ani nie potrzebujesz żadnego sponsorowania. Musisz jedynie potwierdzić swoje doświadczenie zawodowe lub edukację, mieć zaświadczenie o niekaralności, akt urodzenia i pozostałe papiery oraz posiadać adres w US do wysłania green card. Musi pokazać że nie będzie na opiece społecznej siedzieć a więc ze się utrzyma sam. A to pokaże np kontem bankowym. Tym co chce robić w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scarab Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Teraz, sly6 napisał: Musi pokazać że nie będzie na opiece społecznej siedzieć a więc ze się utrzyma sam. A to pokaże np kontem bankowym. Tym co chce robić w USA. W przypadku DV nie ma takiego wymogu, poczytaj instrukcję na stronie Ambasady W marcu byłem na interview z loterii i nikt o to nie pytał Co innego w przypadku wiz np. sponsorowanych przez rodzinę - wtedy trzeba udowadniać posiadanie finansów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi