Kora83 Napisano Czwartek o 22:55 Zgłoś Napisano Czwartek o 22:55 Witam Mam kolejne pytanie odnośnie wniosku ds260 1.Próbuje wpisać adres z Anglii sprzed 7 lat i wyskakuje mi taki komunikat: Please correct all areas in error as indicated below. Once you have finished, click ‘Save’ or ‘Next’ to continue completing your online application form.There is a gap greater than a month in the dates you have provided since the date you turned sixteen. Please include ALL addresses where you have lived since the date you turned 16 years old. 2. Niestety muszę wyciągnąć trochę prywaty. Jest pytanie czy byłem kiedykolwiek karany i 12 lat temu zostałem zatrzymany za jazdę pod wpływem. Poszedłem na ugodę obyło się bez rozprawy zapłaciłem grzywnę. Zaświadczenie o niekaralności nie jest problemem ponieważ już kilkukrotnie takie udało mi się uzyskać bez problemu. Pytanie czy zawierać ta informacje we wniosku? Czy wpłynie to na moje szanse uzyskania wizy? 3. Niestety jestem w trakcie sporu z klientem i możliwe, że spór skończy się w sądzie. Spór dotyczy nieopłaconej faktury przez mojego klienta. Czy potencjalna sprawa sądowa również może wpłynąć na moje szanse uzyskania wizy? Może się znajdzie tu jakiś prawnik Z góry dziękuję za pomoc Adresy angielskie mają post cody,może zapomniałeś wpisać jakiejś cyfry lub litery,albo trzeba wpisać bez spacji lub litery drukowanymi;Może wpisz również region Anglii;Sent from my SM-S916B using Tapatalk Cytuj
andyopole Napisano Piątek o 00:26 Zgłoś Napisano Piątek o 00:26 W angielskim zip code występują spacje ale wiem z doświadczenia że w różnych formularzach trzeba wpisywać bez spacji. Często też myli się literę O z zerem, które w brytyjskiej kaligrafii są identyczne. Cytuj
aedaem2 Napisano Piątek o 08:00 Zgłoś Napisano Piątek o 08:00 10 godzin temu, Xarthisius napisał: 1. Sprawdziles oba warunki? Podajesz wszystkie miejsca zamieszkania od 16 Roku zycia? Nie ma zadnych przerw w okresach zamieszkania? 2. Pytanie jest dosc jasne. Dodam tylko, ze wszystko co masz z sadu powinno byc przetlumaczone na angielski. Dodatkowo jezeli przylapia Cie na klamstwie poza odmowa grozi Ci dozywotni ban do USA. 3. Nie, to ze procesujesz sie z kims w sadzie cywilnym zeby odzyskac dlugi nie ma wplywu na Twoja petycje. 1. Adres na pewno jest poprawny mam podany adres pod którym mieszkam od urodzenia i drugi w Anglii gdzie mieszkałem przez 2 lata. Nie wiem co robię źle. 2. Kłamać nie zamierzam bardziej chodziło mi o to czy zasadnym jest podawanie tego skoro jest zaświadczenie o niekaralności. Ale dobrze rozumiem podam to dla świętego spokoju. Cytuj
aedaem2 Napisano Piątek o 08:02 Zgłoś Napisano Piątek o 08:02 7 godzin temu, andyopole napisał: W angielskim zip code występują spacje ale wiem z doświadczenia że w różnych formularzach trzeba wpisywać bez spacji. Często też myli się literę O z zerem, które w brytyjskiej kaligrafii są identyczne. Próbowałem w obu formach adres 100% jest poprawny. Z tego komunikatu wnioskuje, że system widzi Lukę między miejscami zamieszkania no ale jeszcze podałem adres obecny pod którym mieszkam od urodzenia i adres angielski pod którym mieszkałem 2 lata to nie wiem gdzie jest ta luka. Cytuj
Xarthisius Napisano Piątek o 11:39 Zgłoś Napisano Piątek o 11:39 (edytowane) 3 hours ago, aedaem2 said: 1. Adres na pewno jest poprawny mam podany adres pod którym mieszkam od urodzenia i drugi w Anglii gdzie mieszkałem przez 2 lata. Nie wiem co robię źle. Zauwaz ze wogole nie pytam o address. Czy Twoj pierwszy wpis z adresem ma date sprzed Twoich 16 urodzin? Jezeli urodziles sie w czerwcu 1984, to pierwsza data w zamieszkaniu musi byc conajmniej Maj 2000. Czy jak patrzysz na wszystkie adresy to nie wystepuja pomiedzy przerwy? Np. Jak jedem sie konczy w lutym 2007, to nastepny znaczyna sie tez w lutym badz marcu 2007. Czy jak jedno zamieszkanie sie konczy to drugie zaczyna? Czy wszystko jest w chronologicznie w reverse order? Dla przykladu moj wniosek: w present address, w polu from: December 2016 potem kolejno: from August 2014, to: December 2016 from January 2013 to August 2014 from October 2007 to December 2012 ... Nie ma tez zadnych overlapow. Jezeli caly czas mieszkales w A i teraz tez mieszkasz w A, ale gdzies przez 2 lata mieszkales w B, to rozbijasz to na 3 okresy. W polu present wpisujesz A from moment w ktory przestales mieszkac w B, a nie date urodzenia np. Edytowane Piątek o 11:59 przez Xarthisius 1 Cytuj
aedaem2 Napisano Sobota o 10:21 Zgłoś Napisano Sobota o 10:21 W końcu zakończyłem wniosek. Pewnie jakbym miał więcej niż godzinę dziennie to uporałbym się z tym pierwszego dnia. Co do adresu to sprawa była prosta powinienem wpisać mój adres poraz drugi po adresie angielskim. 1.Adres Polska 2018-2025 2.Adres Anglia 2016-2018 3.Adres Polska 2000-2016 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Czy numer 15xxx jest wysoki? Cytuj
Xarthisius Napisano Sobota o 13:43 Zgłoś Napisano Sobota o 13:43 3 hours ago, aedaem2 said: Czy numer 15xxx jest wysoki? Nie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi