AgaTon Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 Cześć wszystkim użytkownikom na forum. Czy może ktoś odpowiedzieć mi na moje pytanie dotyczące mojego wyjazdu do USA? Chciałam z moją 15 letnią córką wyjechać na dwa tygodnie do NY do ojca dziecka. Były mąż od ponad roku przebywa tam nielegalnie. Czy mogę mieć jakieś problemy podczas rozmowy z urzędnikiem na lotnisku? Czy jest duże prawdopodobieństwo, że nas nie wpuszczą na teren USA. Czy jadąc sama mam większą szansę wpuszczenia do USA? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi. Aga
Gość Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 We wniosku jest pytanie o najbliższa rodzinę więc były mąż się raczej nie kwalifikuje. Ale jeśli konsul zapyta czy znasz kogoś kto przebywa w US to powinnaś wspomnieć byłego męża. Szanse zawsze są, były mąż nie powinien mieć wpływu na twoja wizę. Ale kto wie co będzie się działo w głowie konsula czy kontroli na lotnisku.
Joanna30 Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 Ponadto córka będzie musiała w swoim wniosku podać, że ma ojca w USA.
pelasia Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 A moze juz maja wizy? Ja przynajmniej tak wnioskuje z powyższej wypowiedzi. Mogę sie mylić...
Jackie Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 Szczerze mówiąc to nie zazdroszczę sytuacji. Wyjścia są dwa: mówić prawdę i ryzykować że cię cofną, lub skłamać i liczyć na to że się nie połapia, ale ryzykujesz wtedy utratę wizy i zakaz wjazdu do USA.
AgaTon Napisano 23 Maja 2018 Autor Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 Tak jak napisała Pelasia, wizy już mamy od dwóch lat. Chodził mi o rozmowę już na lotnisku podczas odprawy. Czy będą sprawdzać to, że ktoś z rodziny jest w USA.
maciopa Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 4 minuty temu, AgaTon napisał: Tak jak napisała Pelasia, wizy już mamy od dwóch lat. Chodził mi o rozmowę już na lotnisku podczas odprawy. Czy będą sprawdzać to, że ktoś z rodziny jest w USA. We wniosku wizowym podajesz dane małżonka... Zakładam też, że po wizy turystyczne do Ambasady pojechaliście całą rodziną... Te dane nie zginęły.
Jackie Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 Godzinę temu, AgaTon napisał: Tak jak napisała Pelasia, wizy już mamy od dwóch lat. Chodził mi o rozmowę już na lotnisku podczas odprawy. Czy będą sprawdzać to, że ktoś z rodziny jest w USA. Czy sprawdza to nie wiemy, ale mogą. Od paru lat wsio jest skomputeryzowane, więc wiedza ze twoj ex maz nie opuścił USA.
andyopole Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 Ale wiedza o tym co porabia byly malzonek, gdzie przebywa i z kim, nie jest obowiazkowa!
Jackie Napisano 23 Maja 2018 Zgłoś Napisano 23 Maja 2018 10 minut temu, andyopole napisał: Ale wiedza o tym co porabia byly malzonek, gdzie przebywa i z kim, nie jest obowiazkowa! Tyż prawda, ale córka leci odwiedzić ojca, a nie byłego ojca
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.