Skocz do zawartości

Przesiedziana wiza 5 lat.

Matthew Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich zoorientowanych w temacie pobytu nielegalnie w usa.

Polecialem na wakacje do siostry w 2005 roku zycie napisalo scenariusz taki ze zostalem  do 2010 roku  bedac nielegalnie przez ten okres.

W tym roku mija 8 lat od momentu powrotu z usa. Moje pytanie brzmi. Czy jest sens stawac o wize pomimo tego ze ban jeszcze nie minal ?

Jak wyglada sprawa z waiver w moim przypadku ? Chcialbym zapoznac sie z wasza opinia czy w ogole podejmowac jakiekolwiek kroki przed tym zakazem.

Z gory dziekuje za opinie.

Napisano

Z jakiego powodu chcesz dostać waiver I do jakiej wizy ? Turystycznej praktycznie nigdy już nie dostaniesz, nawet jak ci się skończy ban.

Napisano

Życie forumowiczów pokazuje że gdy mija okres zakazu wjazdu to jedni dostają wizę turystyczna a inni nie.  Podobnie może być w ruchu bez wizowym że możesz mieć problemy lub też nie w otrzymaniu Esta pod warunkiem że wystepujesz o ten dokument po zakazie wjazdu. 

Napisano

Chodzi mi konkretnie o wize turystyczna. Owszem pytalem wczesniej jak to wyglada w przypadku wizy narzeczenskiej jednak jest to okres 2 lat 

Szukam dla mnie alternatywy w mojej sytuacji w kilku plaszczyznach. Obecnie juz wiem ze turystyczna odpada.

Napisano

Narzeczenska to nie jest okres 2 lat, na swoim przykładzie ci powiem ze od momentu wyslania dokumentów do wyjazdu minęło niecałe 5mcy

edit: doczytałam ze masz jeszcze bana 2 lata. No to dla ciebie najlepsza opcja bedzie tak jak Roelka ci pisała w innym wątku, cr1 za te pare miesięcy a do tego czasu niestety związek na odległośc bo dziewczyna musi domicile utrzymac

Napisano

O waiver można starać się zawsze, nawet na turystyczną, ale nie jest to proste i szanse na zdobycie takiego waivera są o wiele mniejsze niż w przypadku np. CR1. Musiałbyś się zorientować ile to będzie trwało i kosztowało, bo jest całkiem prawdopodobne że zarówno czasowo jak i finansowo najbardziej się opłaca po prostu przeczekać te dwa lata, wziąć ślub, i wystąpić o CR1. Może Karina coś napisze.

• 3 tygodnie później...
Napisano
3 minuty temu, esme napisał:

A przesiedziana wiza i Zielona Karta? Mógłby ktoś odpowiedzieć?

Minęło już 11 lat od wyjazdu z USA.

Ale zielona karta co? Sporo minęło 11 lat to teoretycznie bana na wjazd już nie ma. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...