Matthew Kowalski Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 Witam wszystkich zoorientowanych w temacie pobytu nielegalnie w usa. Polecialem na wakacje do siostry w 2005 roku zycie napisalo scenariusz taki ze zostalem do 2010 roku bedac nielegalnie przez ten okres. W tym roku mija 8 lat od momentu powrotu z usa. Moje pytanie brzmi. Czy jest sens stawac o wize pomimo tego ze ban jeszcze nie minal ? Jak wyglada sprawa z waiver w moim przypadku ? Chcialbym zapoznac sie z wasza opinia czy w ogole podejmowac jakiekolwiek kroki przed tym zakazem. Z gory dziekuje za opinie.
kzielu Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 Z jakiego powodu chcesz dostać waiver I do jakiej wizy ? Turystycznej praktycznie nigdy już nie dostaniesz, nawet jak ci się skończy ban.
sly6 Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 Życie forumowiczów pokazuje że gdy mija okres zakazu wjazdu to jedni dostają wizę turystyczna a inni nie. Podobnie może być w ruchu bez wizowym że możesz mieć problemy lub też nie w otrzymaniu Esta pod warunkiem że wystepujesz o ten dokument po zakazie wjazdu.
sly6 Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 Chcesz wizę turystyczna, narzeczenska. Bo trochę dostałeś odpowiedzi
Matthew Kowalski Napisano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 Chodzi mi konkretnie o wize turystyczna. Owszem pytalem wczesniej jak to wyglada w przypadku wizy narzeczenskiej jednak jest to okres 2 lat Szukam dla mnie alternatywy w mojej sytuacji w kilku plaszczyznach. Obecnie juz wiem ze turystyczna odpada.
Gość Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 Wiza turystyczna to już dla Ciebie raczej strata czasu.
Patipitts Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 Narzeczenska to nie jest okres 2 lat, na swoim przykładzie ci powiem ze od momentu wyslania dokumentów do wyjazdu minęło niecałe 5mcy edit: doczytałam ze masz jeszcze bana 2 lata. No to dla ciebie najlepsza opcja bedzie tak jak Roelka ci pisała w innym wątku, cr1 za te pare miesięcy a do tego czasu niestety związek na odległośc bo dziewczyna musi domicile utrzymac
Jackie Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 O waiver można starać się zawsze, nawet na turystyczną, ale nie jest to proste i szanse na zdobycie takiego waivera są o wiele mniejsze niż w przypadku np. CR1. Musiałbyś się zorientować ile to będzie trwało i kosztowało, bo jest całkiem prawdopodobne że zarówno czasowo jak i finansowo najbardziej się opłaca po prostu przeczekać te dwa lata, wziąć ślub, i wystąpić o CR1. Może Karina coś napisze.
esme Napisano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2018 A przesiedziana wiza i Zielona Karta? Mógłby ktoś odpowiedzieć? Minęło już 11 lat od wyjazdu z USA.
Gość Napisano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2018 3 minuty temu, esme napisał: A przesiedziana wiza i Zielona Karta? Mógłby ktoś odpowiedzieć? Minęło już 11 lat od wyjazdu z USA. Ale zielona karta co? Sporo minęło 11 lat to teoretycznie bana na wjazd już nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.