Matthew Kowalski Posted June 1, 2018 Report Posted June 1, 2018 Witam wszystkich zoorientowanych w temacie pobytu nielegalnie w usa. Polecialem na wakacje do siostry w 2005 roku zycie napisalo scenariusz taki ze zostalem do 2010 roku bedac nielegalnie przez ten okres. W tym roku mija 8 lat od momentu powrotu z usa. Moje pytanie brzmi. Czy jest sens stawac o wize pomimo tego ze ban jeszcze nie minal ? Jak wyglada sprawa z waiver w moim przypadku ? Chcialbym zapoznac sie z wasza opinia czy w ogole podejmowac jakiekolwiek kroki przed tym zakazem. Z gory dziekuje za opinie.
kzielu Posted June 1, 2018 Report Posted June 1, 2018 Z jakiego powodu chcesz dostać waiver I do jakiej wizy ? Turystycznej praktycznie nigdy już nie dostaniesz, nawet jak ci się skończy ban.
sly6 Posted June 1, 2018 Report Posted June 1, 2018 Życie forumowiczów pokazuje że gdy mija okres zakazu wjazdu to jedni dostają wizę turystyczna a inni nie. Podobnie może być w ruchu bez wizowym że możesz mieć problemy lub też nie w otrzymaniu Esta pod warunkiem że wystepujesz o ten dokument po zakazie wjazdu.
sly6 Posted June 1, 2018 Report Posted June 1, 2018 Chcesz wizę turystyczna, narzeczenska. Bo trochę dostałeś odpowiedzi
Matthew Kowalski Posted June 1, 2018 Author Report Posted June 1, 2018 Chodzi mi konkretnie o wize turystyczna. Owszem pytalem wczesniej jak to wyglada w przypadku wizy narzeczenskiej jednak jest to okres 2 lat Szukam dla mnie alternatywy w mojej sytuacji w kilku plaszczyznach. Obecnie juz wiem ze turystyczna odpada.
Guest Posted June 1, 2018 Report Posted June 1, 2018 Wiza turystyczna to już dla Ciebie raczej strata czasu.
Patipitts Posted June 1, 2018 Report Posted June 1, 2018 Narzeczenska to nie jest okres 2 lat, na swoim przykładzie ci powiem ze od momentu wyslania dokumentów do wyjazdu minęło niecałe 5mcy edit: doczytałam ze masz jeszcze bana 2 lata. No to dla ciebie najlepsza opcja bedzie tak jak Roelka ci pisała w innym wątku, cr1 za te pare miesięcy a do tego czasu niestety związek na odległośc bo dziewczyna musi domicile utrzymac
Jackie Posted June 1, 2018 Report Posted June 1, 2018 O waiver można starać się zawsze, nawet na turystyczną, ale nie jest to proste i szanse na zdobycie takiego waivera są o wiele mniejsze niż w przypadku np. CR1. Musiałbyś się zorientować ile to będzie trwało i kosztowało, bo jest całkiem prawdopodobne że zarówno czasowo jak i finansowo najbardziej się opłaca po prostu przeczekać te dwa lata, wziąć ślub, i wystąpić o CR1. Może Karina coś napisze.
esme Posted June 21, 2018 Report Posted June 21, 2018 A przesiedziana wiza i Zielona Karta? Mógłby ktoś odpowiedzieć? Minęło już 11 lat od wyjazdu z USA.
Guest Posted June 21, 2018 Report Posted June 21, 2018 3 minuty temu, esme napisał: A przesiedziana wiza i Zielona Karta? Mógłby ktoś odpowiedzieć? Minęło już 11 lat od wyjazdu z USA. Ale zielona karta co? Sporo minęło 11 lat to teoretycznie bana na wjazd już nie ma.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.