julcac@wp.pl Napisano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2018 Dobry wieczór Mam dwa pytanka, które nie dają mia spokoju. 1) Ile tak wcześniej tak naprawdę należy być na lotnisku? 2) Jak to wygląda z odprawy internetowąi czy wtedy można być na lotnisku później? Za odpowiedzi z góry dziękuję
Jackie Napisano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2018 Ja zawsze jestem na lotnisku 3 godziny wcześniej. Wolę poczekać pod bramką i mieć spokój. Zdarzyło się nam dwa razy że ledwo zdążyliśmy na samolot: raz security zajęło prawie 1.5 godziny, drugi raz na lotnisku Keflavik nie mieliśmy pojęcia że jest druga odprawa paszportowa do której trzeba było stać w kilometrowej kolejce. Od tego czasu już nie ryzykuję. Nawet jeśli odprawisz się przez net to bagaż musisz nadać na lotnisku, no chyba że masz tylko podręczny, wówczas nie musisz stać w kolejce do odprawy tylko od razu ruszasz do security i potem do bramki.
sly6 Napisano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2018 Gdy lecisz bezpośrednio lotem do Stanów to 3 godziny przed odlotem masz być.
pelasia Napisano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2018 Zalezy skąd wylot i dokąd. Ja jak lece z Poznania to jestem na lotnisku 1h przed. Lotnisko malutkie i 3h przed, chyba bym tam sie zanudziła na smierć. Jak lece z Denver(loty międzynarodowe) to najczesciej jestem 2 h przed. Chyba jest wymóg nadania bagażu na trasach międzynarodowych minimum 1h przd planowanym odlotem.
andyopole Napisano 1 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2018 Zależy od lotniska. Na małym wiadomo, prawie zawsze idzie sprawniej. Z wielkimi bywa różnie. Kiedyś w San Francisco ruszyłem w stronę Security check. Babka które wpuszczala w króciutką kolejkę dojrzała że mam na Board Card "pre check" czego ja nawet nie zauważyłem i mnie tam odeslala. A kolejka dla "pre checkow" była ogromna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.