qurter Napisano 2 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2018 Witam chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób ominąć opłatę za cło i VAT gdy zostanie nadana paczka z USA do Polski w której będą znajdować się nowe ubrania z tym, że na własny użytek. Jest na to jakiś sposób?
sly6 Napisano 2 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2018 A metki będą? Ile tego będzie? Wysyłasz pocztą czy firma kurierska jak np Polamer
olmeca Napisano 4 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2018 Przelicz co wyjdzie taniej, czy paczka, czy może dodatkowa walizka jako bagaż nadany.
qurter Napisano 5 Lipca 2018 Autor Zgłoś Napisano 5 Lipca 2018 Paczka duża nie będzie. 10 koszulek, z 3-4 pary spodni, 4 pary butów, 2 czapki, 3 bluzy i pasek do spodni. Możliwe, że coś jeszcze. Czyli metki najlepiej będzie obciąć? Czy zostawić? Nie wiem jeszcze czy pocztą czy kurierem. A czym lepiej?
kzielu Napisano 5 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2018 3 godziny temu, qurter napisał: Paczka duża nie będzie. 10 koszulek, z 3-4 pary spodni, 4 pary butów, 2 czapki, 3 bluzy i pasek do spodni. Możliwe, że coś jeszcze. Czyli metki najlepiej będzie obciąć? Czy zostawić? Nie wiem jeszcze czy pocztą czy kurierem. A czym lepiej? Zapytaj moze w izbie celnej, oni powinni doradzic.... Na publicznym forum pytasz jak ominac obowiazujace prawo ?
andyopole Napisano 5 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2018 Każdy unika opłat celnych na własny rachunek. Żeby zdobyć doświadczenie najpierw trzeba kalkulować niepowodzenie. Nikt Ci nie zdradzi swoich sposobów.
olmeca Napisano 5 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2018 Raczej nie powinno być opłaty celnej, jeżeli wartość przesyłki wyjdzie poniżej 150 Euro, ale nie koniecznie ominie vat. Nadal sugeruje, że taką ilość produktów wepchać do bagażu nadawanego i z nim wrócić do Polski. Co do metek, to lepiej je obciąć.
basiarules Napisano 5 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2018 Często wysyłam paczki do Polski z polskiej agencji.Mala paczka do 5funtow kosztuje 30$.Duza minimum 20 funtów około 20$.Metki usuwam,nigdy nie płaciłam cła ani VAT
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.