qurter Posted July 2, 2018 Report Share Posted July 2, 2018 Witam chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób ominąć opłatę za cło i VAT gdy zostanie nadana paczka z USA do Polski w której będą znajdować się nowe ubrania z tym, że na własny użytek. Jest na to jakiś sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 2, 2018 Report Share Posted July 2, 2018 A metki będą? Ile tego będzie? Wysyłasz pocztą czy firma kurierska jak np Polamer Link to comment Share on other sites More sharing options...
olmeca Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 Przelicz co wyjdzie taniej, czy paczka, czy może dodatkowa walizka jako bagaż nadany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qurter Posted July 5, 2018 Author Report Share Posted July 5, 2018 Paczka duża nie będzie. 10 koszulek, z 3-4 pary spodni, 4 pary butów, 2 czapki, 3 bluzy i pasek do spodni. Możliwe, że coś jeszcze. Czyli metki najlepiej będzie obciąć? Czy zostawić? Nie wiem jeszcze czy pocztą czy kurierem. A czym lepiej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted July 5, 2018 Report Share Posted July 5, 2018 3 godziny temu, qurter napisał: Paczka duża nie będzie. 10 koszulek, z 3-4 pary spodni, 4 pary butów, 2 czapki, 3 bluzy i pasek do spodni. Możliwe, że coś jeszcze. Czyli metki najlepiej będzie obciąć? Czy zostawić? Nie wiem jeszcze czy pocztą czy kurierem. A czym lepiej? Zapytaj moze w izbie celnej, oni powinni doradzic.... Na publicznym forum pytasz jak ominac obowiazujace prawo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted July 5, 2018 Report Share Posted July 5, 2018 Każdy unika opłat celnych na własny rachunek. Żeby zdobyć doświadczenie najpierw trzeba kalkulować niepowodzenie. Nikt Ci nie zdradzi swoich sposobów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olmeca Posted July 5, 2018 Report Share Posted July 5, 2018 Raczej nie powinno być opłaty celnej, jeżeli wartość przesyłki wyjdzie poniżej 150 Euro, ale nie koniecznie ominie vat. Nadal sugeruje, że taką ilość produktów wepchać do bagażu nadawanego i z nim wrócić do Polski. Co do metek, to lepiej je obciąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basiarules Posted July 5, 2018 Report Share Posted July 5, 2018 Często wysyłam paczki do Polski z polskiej agencji.Mala paczka do 5funtow kosztuje 30$.Duza minimum 20 funtów około 20$.Metki usuwam,nigdy nie płaciłam cła ani VAT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.