FORST Napisano 9 Maja 2022 Zgłoś Napisano 9 Maja 2022 (edytowane) rozumiem, że lepiej jest zapłacić dolarami? od osoby teraz to 330 $? Edytowane 9 Maja 2022 przez FORST Cytuj
Xarthisius Napisano 9 Maja 2022 Zgłoś Napisano 9 Maja 2022 59 minutes ago, FORST said: rozumiem, że lepiej jest zapłacić dolarami? od osoby teraz to 330 $? Czy lepiej czy gorzej to tylko z punktu widzienia kursu wymiany. Tak $330 / person. Cytuj
9kk Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Napisano 11 Maja 2022 To ja jeszcze zapytam, można płacić kartą ? Naszą walutą PLN rozumiem też można? Tylko słyszałam że kurs bardzo niekorzystny to chyba lepiej w kantorze na dolary jednak sobie wymienić Cytuj
Xarthisius Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Napisano 11 Maja 2022 2 hours ago, 9kk said: To ja jeszcze zapytam, można płacić kartą ? Naszą walutą PLN rozumiem też można? Tylko słyszałam że kurs bardzo niekorzystny to chyba lepiej w kantorze na dolary jednak sobie wymienić Wszystkie opłaty należy uiszczać w dolarach lub złotych w przeliczeniu po kursie dnia Ambasady. W kasie przyjmowane są wpłaty gotówkowe lub karty kredytowe (Visa, MasterCard, American Express, Novus/Discover, Diners). Nie przyjmujemy czeków. https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/oplaty/ 2 Cytuj
Mateo12 Napisano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2023 Rady dla osób, które czeka rozmowa w Warszawie: lepiej przyjść nawet godzinę wcześniej i stać jako pierwszy w kolejce przed ambasadą — pierwszy w kolejce wchodzi jako pierwszy na sale i pobiera w okienku numerek, przed ambasadą ustawiamy się w kolejce do okienka nr 2 (to okienko, które NIE jest opisane dużą kartką "WIZY"), informacja na paszporcie, które otrzymamy na okienku przed ambasadą, że macie się udać do okienka "XX" oznacza, że podchodzicie do niego bez numera, bez kolejki (czekamy aż osoby skończą rozmowę przy okienku i podchodzimy) to, że inni rozmawiają po 10-20 minut z konsulem posiadając przy sobie stos dokumentów, to nie znaczy, że Wasza rozmowa będzie tyle trwać (nie należy się tym zbytnio stresować), prawdopodobnie wynika to z ich obywatelstwa lub rodzaju wizy w poczekalni jest dość gorąco przy tak dużej ilości oczekujących (około 60-70 osób), ale na forum ludzie mówią, że potrafi być zimno więc warto ubrać się na przysłowiową cebulkę 1 Cytuj
berk0ff Napisano 2 Października 2023 Zgłoś Napisano 2 Października 2023 (edytowane) Czesc, Mam takie pytanie, czy ktos sie orientuje czy rejestracje pod tym linkiem - https://cgifederal.secure.force.com/ mozna zrobic na dzien przed wizyta w ambasadzie? Odbieram nowy paszport dzien przed i nie chchial bym placic 2 razy za MRV. 4. Make sure all personal information is correct. Discrepancies between the profile, passport information, and DS-160 information may require completion of a new profile and purchase of a new MRV fee receipt. MRV fees are not refundable nor transferrable after they are assigned to a particular applicant. Edytowane 2 Października 2023 przez berk0ff Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi