pilo94 Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Witajcie! Na wstępie bardzo prosiłbym o brak hejtu.... liczę na wysoką kulturę ludzi tutaj przebywającą. W tym roku chciałbym zgłosić swój udział w loterii wizowej. Ma jedno pytanie i wątpliwość. Wraz z moim partnerem, wzięliśmy ślub w USA. Jest too "sam-sex marriage". Czy we wniosku do loterii wizowej należy wpisać dane małżonka, mimo, iż w Polsce małżeństwo nie jest uznawane? Z góry dzięki za odpowiedzi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 1 minutę temu, pilo94 napisał: Witajcie! Na wstępie bardzo prosiłbym o brak hejtu.... liczę na wysoką kulturę ludzi tutaj przebywającą. W tym roku chciałbym zgłosić swój udział w loterii wizowej. Ma jedno pytanie i wątpliwość. Wraz z moim partnerem, wzięliśmy ślub w USA. Jest too "sam-sex marriage". Czy we wniosku do loterii wizowej należy wpisać dane małżonka, mimo, iż w Polsce małżeństwo nie jest uznawane? Z góry dzięki za odpowiedzi, Jezeli jestes w zwiazku malzenskim - a jestes - to moim zdaniem jak najbardziej tak. Bedziesz w stanie przedstawic akt malzentwa, dodatkowo w ten sposob w przypadku wylosowania jednego z Was, druga osoba bedzie mogla wyjechac jako malzonek, chyba ze nie chcesz ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Wedle prawa amerykańskiego liczy się każdy ślub który jest zaakceptowany przez urząd imigracyjny i od paru lat śluby takie są akceptowane a tym bardziej że ślub był w Stanach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilo94 Napisano 2 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Dzięki wielkie za odpowiedzi Według zasad, mój małżonek też może wysłać zgłoszenie i podać mnie jako małżonka? Jest to dozwolone z tego co kojarzę i są podwójne szanse? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Tak, jeśli obydwaj spełniacie warunki, każdy z Was może wysłać zgłoszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koko_dżambo Napisano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 podepnę się pod temat, wyszłam za mąż 20 października nie mam jeszcze aktu ślubu, nie zmieniłam dowodu itp., to jak mam się zajerestrować do loterii?z nowym nazwiskiem i stan cywilny mężatka? a co z danymi małżonka ? muszę go wpisywać? on posiada GC . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.