am1299 Napisano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2019 Hej wszystkim, Rok temu poznałam w internecie Amerykanina. Dokładnie latynosa, który kilka lat uprzednich obywatelstwo amerykańskie. Po pół roku codziennego gadania na Skype przyleciał do mnie na 2 tygodnie. Jeden z naszych rodzin spędził we Włoszech. Tak więc się dobrze ułożyłem gadało, że teraz staramy się o wizę narzeczenską. Jestem w klasie maturalnej, nie chcę iść na studia, więc chciałabym wyemigrować do Stanów. Między mną, a narzeczonym jest 10 lat różnicy. Nigdy wcześniej nie byłam w USA (odmowa wizy pokład). Bardzo dobrze znam angielski. Związek jest na serio, a nie dla papierów. Moja rodzina polubiła narzeczonego. Rozmawiam z nim codziennie na Skypie. Bardzo się boję i stresuję, że tę wizję nie dostanę. Proszę powiedzcie mi, czy mam ją kupić? Jak często się zdarza odmowa iz powołania? Czy jest sens czuć się tęczę? PS Jak miłość polski adres w użyciu I-129f? Np. Jan Kowalski Nowa Wieś 69 13-345 Nowa Wieś
kzielu Napisano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2019 34 minuty temu, am1299 napisał: Hej wszystkim, Rok temu poznałam w internecie Amerykanina. Dokładnie latynosa, który kilka lat uprzednich obywatelstwo amerykańskie. Po pół roku codziennego gadania na Skype przyleciał do mnie na 2 tygodnie. Jeden z naszych rodzin spędził we Włoszech. Tak więc się dobrze ułożyłem gadało, że teraz staramy się o wizę narzeczenską. Jestem w klasie maturalnej, nie chcę iść na studia, więc chciałabym wyemigrować do Stanów. Między mną, a narzeczonym jest 10 lat różnicy. Nigdy wcześniej nie byłam w USA (odmowa wizy pokład). Bardzo dobrze znam angielski. Związek jest na serio, a nie dla papierów. Moja rodzina polubiła narzeczonego. Rozmawiam z nim codziennie na Skypie. Bardzo się boję i stresuję, że tę wizję nie dostanę. Proszę powiedzcie mi, czy mam ją kupić? Jak często się zdarza odmowa iz powołania? Czy jest sens czuć się tęczę? PS Jak miłość polski adres w użyciu I-129f? Np. Jan Kowalski Nowa Wieś 69 13-345 Nowa Wieś Mozna prosic jeszcze raz ale po polsku ?
am1299 Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2019 6 minutes ago, kzielu said: Mozna prosic jeszcze raz ale po polsku ? Sorry, nie wiem co się stało. Pisałam normalnie
am1299 Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2019 Hej wszystkim, Rok temu poznałam w internecie Amerykanina. Dokładnie latynosa, który kilka lat temu otrzymał obywatelstwo amerykańskie. Po pół roku codziennego gadania na Skype przyleciał do mnie na 2 tygodnie. Jeden tydzień spędziliśmy u jego rodziny we Włoszech. I tak nam się dobrze gadało, że teraz staramy się o wizę narzeczenską. Jestem w klasie maturalnej, nie chcę iść na studia, więc chciałabym wyemigrować do Stanów. Między mną, a narzeczonym jest 10 lat różnicy. Nigdy wcześniej nie byłam w USA (odmowa wizy turystycznej). Bardzo dobrze znam angielski. Związek jest na serio, a nie dla papierów. Moja rodzina polubiła narzeczonego. Rozmawiam z nim codziennie na Skypie. Bardzo się boję i stresuję, że tej wizy nie dostanę. Proszę powiedzcie mi, czy mam szansę ją dostać? Jak często się zdarza odmowa i z jakiego powodu? Czy jest sens się o nią ubiegać? PS Jak wpisać polski adres w aplikację I-129f? Np. Jan Kowalski Nowa Wieś 69 13-345 Nowa Wieś
kzielu Napisano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2019 Wize dostaniesz, jezeli jestes pelnoletnia i dokumenty na prawdziwosc zwiazku beda wygladaly sensownie. W PL odmowy zdarzaja sie rzadko. Btw - pewna jestes ze slub w wieku maturalnym to dobry pomysl ?
sly6 Napisano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2019 Piszemy jeden temat taki sam na forum. A te odmowy wiz turystycznych to jaki powód był, wpisalas swojego narzeczonego że lecisz do niego?
am1299 Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2019 18 minutes ago, kzielu said: Wize dostaniesz, jezeli jestes pelnoletnia i dokumenty na prawdziwosc zwiazku beda wygladaly sensownie. W PL odmowy zdarzaja sie rzadko. Btw - pewna jestes ze slub w wieku maturalnym to dobry pomysl ? Dobrze wiedzieć, że u nas rzadko są odmowy. Tak, jestem pewna
am1299 Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2019 13 minutes ago, sly6 said: Piszemy jeden temat taki sam na forum. A te odmowy wiz turystycznych to jaki powód był, wpisalas swojego narzeczonego że lecisz do niego? Wtedy napisałam, że chciałbym się zobaczyć z przyjacielem. Podałam jego adres jako adres pobytu. Wszystko było zgodne z prawdą. Konsul stwierdził, że niewystarczająco wytłumaczyłam cel mojej podróży.
MoniaS Napisano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2019 Tak naprawdę to wizy odmawiają tylko wtedy jak coś się kręci albo przesiedziało się turystyczna wizę. Na visajournay.com poczytaj. Tam są naprawdę różne przypadki. I moim skromnym zdanie nie wyskakuj konsulowi : nie będę studiować bo pomyśli ze jak tylko będzie możliwe ustawisz się w kolejce po zasiłek. Powidzenia
am1299 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2019 11 hours ago, MoniaS said: Tak naprawdę to wizy odmawiają tylko wtedy jak coś się kręci albo przesiedziało się turystyczna wizę. Na visajournay.com poczytaj. Tam są naprawdę różne przypadki. I moim skromnym zdanie nie wyskakuj konsulowi : nie będę studiować bo pomyśli ze jak tylko będzie możliwe ustawisz się w kolejce po zasiłek. Powidzenia Nie mam zamiaru kłamać w papierach, bo wiem jak to się może dla mnie skończyć. Dzięki za radę, na pewno tego nie zrobię Myślałam o jakiej szkole w Stanach. Dobrze mieć jakieś kwalifikację do pracy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.