andyopole Napisano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2019 Wszystkie te nasze festivals sa takie troche przaśne. W Oregon jest nas w sumie maleńka spolecznosc, pierwszy festiwal był na scenie zbitej z palet, w tym roku będzie XXVI. Organizacja nie jest zbyt zamozna, nie stać nas na sprowadzenie żadnej polskiej gwiazdy estrady. Jednak co roku gromadzi ok. 20 tysięcy gości. Sobota od 11am do 10 pm, niedziela od 12-18. W te dwa dni, zysk że sprzedaży jedzenia zjadanego przez amerykanow wynosi zawsze min. $50-60k. Pracy jest dużo a Polonia coraz mniejsza, na dodatek, nowi ludzie z Polski przychodzą tylko pojesc, mało kto kwapi się do pomocy. Jak na moje oko jeszcze z piec lat i przy tej postawie nowej Polonii historia się zakończy. Obym był złym prorokiem.
andyopole Napisano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2019 W poście powyżej absolutnie amatorski zespół YAZDA skrzykniety kilka lat temu przez Krzysia Bujaka. Co ciekawe, tylko lider to Polak, reszta Amerykanie ale dają czadu równo. Zawsze występują w sobotę od 8-10pm.
andyopole Napisano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2019 Polish Kids, Festival 2011, już tutaj urodzone. Dziś trójka z nich już pożeniona.
MeganMarkle Napisano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2019 6 hours ago, andyopole said: W poście powyżej absolutnie amatorski zespół YAZDA skrzykniety kilka lat temu przez Krzysia Bujaka. Co ciekawe, tylko lider to Polak, reszta Amerykanie ale dają czadu równo. Zawsze występują w sobotę od 8-10pm. Super to wyglada u was! Moja koleżanka zna ludzi którzy tu w BA to organizowali i wiem że szukają pomysłów wiec dam im znać o tym waszym zespole. Ten twój Festival to wyglada właśnie tak jak powinien, takich klimatów się spodziewałam. Tymczasem było tak jak na zdjęciach (myśle ze pareset osób przyszło max) i średnia wieku dużo wyższa niż tam u was
andyopole Napisano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2019 W takim razie @MeganMarkle zapraszam za rok bo wiem że w tym roku się nie da. A Krzysia Bujaka uprzedzę żeby się spodziewał kontraktu z Californi.
margherita_s Napisano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2019 U nas w Cleveland co roku jest organizowany Dyngus Day Festival. Idea jest super, polskie jedzenie, Tyskie leje się litrami. Ale nie podoba mi się, że głównym tematem jest POLKA - taniec. Amerykanie są przekonani, że w Polsce w każdym klubie tańczy się polkę, a przecież to wcale nie jest polski taniec. No ale im nie przetłumaczysz A tak przy okazji tematu polskich festiwali, to się pochwalę, że za miesiąc zespół, któremu piszę teskty piosenek, gra kilka koncertów w USA nie jest to zbyt ambitna muzyka, ale sam fakt, że 'moje' piosenki będą grane na amerykańskiej ziemi, napawa mnie dumą
Jackie Napisano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2019 2 godziny temu, margherita_s napisał: A tak przy okazji tematu polskich festiwali, to się pochwalę, że za miesiąc zespół, któremu piszę teskty piosenek, gra kilka koncertów w USA nie jest to zbyt ambitna muzyka, ale sam fakt, że 'moje' piosenki będą grane na amerykańskiej ziemi, napawa mnie dumą Super!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.