Jump to content

Czy mozna latac samolotem na Polskim paszporcue bez qaznej wizy

sebus123

Recommended Posts

Witam.

Chcialbym wybrac sie w podroz z Chicago do LA samolotem ale tu mam powazny dylemat czy to jest bezpieczne bo w moim paszporcie wydanym przez konsula w Chicago nie mam waznej wizy takowa wygasla dawno temu.Czy pracownicy TSA moga doczepic sie o brak wizy czy tylko ich obchodzi weryfikacja nazwiska z biletem.Jak to wyglada w praktyce? Czy mozna latac czy lepiej wybrac podroz samochodem?

• Replies 32
  • Created
  • Last Reply
38 minut temu, sebus123 napisał:

Witam.

Chcialbym wybrac sie w podroz z Chicago do LA samolotem ale tu mam powazny dylemat czy to jest bezpieczne bo w moim paszporcie wydanym przez konsula w Chicago nie mam waznej wizy takowa wygasla dawno temu.Czy pracownicy TSA moga doczepic sie o brak wizy czy tylko ich obchodzi weryfikacja nazwiska z biletem.Jak to wyglada w praktyce? Czy mozna latac czy lepiej wybrac podroz samochodem?

podobno pokazuje sie tylko ID...

rozumiem, ze pokazesz paszport....

A masz stary paszport z wizą? Jeśli tak to ja twoim miejscu latałabymz dwoma paszportami. TSA chyba ma w nosie czy jesteś w USA legalnie, ale ICE się kręci po lotniskach, mogą się przyczepić.

ja Ci odp tak: podobno problemow nie ma, ale ponoc sytuacja sie zaostrzyla pare lat temu odnosnie lotow demestic bez waznego statusuu [byly na ten temat artykuly]. To ciezko stwierdzic czy sie ktos przypadkiem Toba nie zainteresuje. Paszport jest legalnym ID w USA [czego ja nie rozumiem troche].

4 minuty temu, Jackie napisał:

A masz stary paszport z wizą? Jeśli tak to ja twoim miejscu latałabymz dwoma paszportami. TSA chyba ma w nosie czy jesteś w USA legalnie, ale ICE się kręci po lotniskach, mogą się przyczepić.

Mam stary paszport ale wiza jest juz nie wazna.

przy lotach domestic pokazujesz dokument ze zdjeciem tylko 1 raz, na poczatku przed kontrola plecakow itp...pracownik chce od ciebie ID ze zdjeciem + boarding card, sprawdza czy ty to ty........

potem przed wejsciem do samolotu juz tylko boarding card....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...