Xarthisius Napisano 19 Maja 2019 Zgłoś Napisano 19 Maja 2019 13 minutes ago, JLG said: Nie ma strachu, w takim przypadku celnik nie ma za duzo do powiedzenia, "osoba" zostala juz tak przeswietlona i sprawdzona tyle razy, ze do tej pory juz dawno by dostala "odmowe". tak wiec nie ma strachu. jedz spokojnie To nie jest celnik, tylko oficer imigracyjny. Po to ma "imigracyjny" w nazwie, zeby decydowac czy kogos wpuscic czy nie... Zgadzam sie, ze w ogromnej wiekszosci przypadkow rozmowa to czysta formalnosc, ale nie miej zludzen ze jezeli z jakiegos powodu jestes not admissible to mimo wizy imigracyjnej w paszporcie wrocisz do kraju pierwszym samolotem.
JLG Napisano 19 Maja 2019 Zgłoś Napisano 19 Maja 2019 Pytanie odnosci ds260 (mam nadzieje ze dobry dzial bo do dv2020) Poprzednie wizyty w usa, nalezy podac 5 ostatnich. Jestem w usa non stop, czy mam wpisywac ostatni wjazd (nazwe go obecny). Niby pisze "previous" ale pieczatka jest. nie pamietam najstarszej wizyty a w paszporcie nie ma pieczatki, jest w starym do kteorego nie mam dostepu. jezeli nie wpisze tej piatek to tragedia? w sumie bylem z 10 razy ale po prostu nie pamietam tych dat no zastrzel mnie, ale gdzie w biuletynie pisze ktore numery sa teraz obslugiwane?
sobota Napisano 19 Maja 2019 Zgłoś Napisano 19 Maja 2019 36 minut temu, JLG napisał: Pytanie odnosci ds260 (mam nadzieje ze dobry dzial bo do dv2020) Poprzednie wizyty w usa, nalezy podac 5 ostatnich. Jestem w usa non stop, czy mam wpisywac ostatni wjazd (nazwe go obecny). Niby pisze "previous" ale pieczatka jest. nie pamietam najstarszej wizyty a w paszporcie nie ma pieczatki, jest w starym do kteorego nie mam dostepu. jezeli nie wpisze tej piatek to tragedia? w sumie bylem z 10 razy ale po prostu nie pamietam tych dat @JLG, Można sprawdzić swoje poprzednie wizyty i daty tutaj [1]. W innym wątku ktoś pisał, że trzeba mieć też dane swojego starego paszportu na którym się było w USA, ale własnie sprawdzam na podstawie danych z mojego aktualnego paszportu i również widzę moje przyloty/wyloty, które odbywałam na starym paszporcie. [1] https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search 39 minut temu, JLG napisał: no zastrzel mnie, ale gdzie w biuletynie pisze ktore numery sa teraz obslugiwane? strzelać nie będę ale dla DV 2019 najnowszy biuletyn jest tu [2]. B. DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY FOR THE MONTH OF JUNE EUROPE 26,800 C. THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS WHICH WILL APPLY IN JULY EUROPE CURRENT [2] https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2019/visa-bulletin-for-june-2019.html
Xarthisius Napisano 19 Maja 2019 Zgłoś Napisano 19 Maja 2019 1 hour ago, JLG said: Poprzednie wizyty w usa, nalezy podac 5 ostatnich. Jestem w usa non stop, czy mam wpisywac ostatni wjazd (nazwe go obecny). W formularzu pytaja o date przylotu i dlugosc pobytu. Date przylotu dla "obecnej" wizyty masz. Wpisz ja jako pierwsza.
JLG Napisano 21 Maja 2019 Zgłoś Napisano 21 Maja 2019 Dnia 19.05.2019 o 16:21, sobota napisał: @JLG, Można sprawdzić swoje poprzednie wizyty i daty tutaj [1]. W innym wątku ktoś pisał, że trzeba mieć też dane swojego starego paszportu na którym się było w USA, ale własnie sprawdzam na podstawie danych z mojego aktualnego paszportu i również widzę moje przyloty/wyloty, które odbywałam na starym paszporcie. [1] https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search strzelać nie będę ale dla DV 2019 najnowszy biuletyn jest tu [2]. B. DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY FOR THE MONTH OF JUNE EUROPE 26,800 C. THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS WHICH WILL APPLY IN JULY EUROPE CURRENT [2] https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2019/visa-bulletin-for-june-2019.html ok. to wszystko widze, widzialem, ale gdzie jest napisane ktore numery maja obecnie lub w najblizszym terminie rozmowy. no ja mam "2020 eu.....46***" i o to mi chodzi gdzie patrzec odnosnie mojego numeru, grupy numerowej, czy jakkolwiek to nazwac co do i-94, system nie pokazuje wjazd/wyjazd starszy jak 5 lat, a najstarszy w posiadanym paszporcie jest z 2009 ale Xarthisius wyjasnil/a sytuacje, wiec to mamy zalatwione no i jeszcze jedna sprawa: - jestem w usa non stop - dzieci urodzone tutaj, wiec obywatel we wniosku pytaja: czy mieszkaja ze mna (tak) czy imigruja ze mna do u.s. (nie wiem co wpisac, jezeli wpisuje nie, to pytaja czy imigruja w przyszlosci)
Xarthisius Napisano 21 Maja 2019 Zgłoś Napisano 21 Maja 2019 6 minutes ago, JLG said: ok. to wszystko widze, widzialem, ale gdzie jest napisane ktore numery maja obecnie lub w najblizszym terminie rozmowy. no ja mam "2020 eu.....46***" i o to mi chodzi gdzie patrzec odnosnie mojego numeru, grupy numerowej, czy jakkolwiek to nazwac Tak jak @sobota napisala, np. EUROPE 26,800 oznacza "wszystkie numery mniejsze niz 2019EU26800" w czerwcu. Zwroc uwage na to 2019. Twoja (2020) loteria jeszcze sie nawet nie zaczela...
Xarthisius Napisano 21 Maja 2019 Zgłoś Napisano 21 Maja 2019 11 minutes ago, JLG said: czy imigruja ze mna do u.s. (nie wiem co wpisac, jezeli wpisuje nie, to pytaja czy imigruja w przyszlosci) Nie, na oba pytania (nie imigruja I nie beda w przyszlosci). Bedziesz robil Adjustment of Status, czy lecial do Polski na rozmowe?
JLG Napisano 21 Maja 2019 Zgłoś Napisano 21 Maja 2019 Xarthisius dziekuje za podpowiedz adjustment of status. do polski nie lece na rozmowa przynajmniej taki jest plan
Xarthisius Napisano 22 Maja 2019 Zgłoś Napisano 22 Maja 2019 38 minutes ago, JLG said: Xarthisius dziekuje za podpowiedz adjustment of status. do polski nie lece na rozmowa przynajmniej taki jest plan To warto wiedzieć, że przy AOS DS-260 nie jest wogole procesowany przez KCC. Dopiero jak bedziesz proszony na rozmowe Immigration Officer z USCIS Field Office pod ktore podlegasz, wysle do nich prosbe o przeslanie wszystkich dokumentow zwiazanych z Twoja sprawa. Teoretycznie wypelnienie DS-260 nie jest nawet konieczne do AOS, ale jest zalecane. Tym bardziej nie masz sie co spieszyc. Pamietaj, ze zlozenie DS-260 jest równoznaczne z wyrazeniem "checi imigracji" i moze potem utrudniac otrzymanie wiz nieimigracyjnych. Numer masz bardzo wysoki, poczekalbym przynajmniej do momentu kiedy bedzie wiadomo ile osob zostalo wylosowanych. W miedzyczasie polecam poczytac: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UC6N8E-w-TUgFNazBIGNRw5ufgv7gyN-jmLELuFXaLQ/edit
cclaudia Napisano 23 Maja 2019 Zgłoś Napisano 23 Maja 2019 Hej Numer narzeczonego to EU00012XXX. Ślub bierzemy 29 czerwca ale w KCC powiedzieli że wysyłka DS-260 po tym terminie nic nie zmieni i że nie musimy się spieszyć. Natomiast do tego czasu wolałabym już większość spraw załatwić. 1. Czy jeżeli po ślubie dalej mam stare nazwisko w paszporcie (bo będę używała aktualnego do wniosku) to mogę go dodać do DS-260? 2. Mam swoją kartę szczepień, kilku mi brakuje. Wykonywać je teraz czy poczekać na wizytę lekarza? 3. Mój narzeczony urodził się w innym kraju (obywatelstwo ma tylko PL) i nie ma karty szczepień, ani żadnego ich potwierdzenia. Staramy się ściągnać jakiekolwiek dokumenty przez ambasadę. Czy wg Was bez karty szczepień w ogóle mamy szanse? Bede wdzieczna za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.