Jump to content
Jackie

DV 2020 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Recommended Posts

Uprzejmie prosimy nie zaśmiecać wątku. Jest to wątek dla osób które mają pytania typu "co dalej" po wygranej w DV 2020.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proszę o informację. Jaka musi być ważność paszportu w momencie wysłania wniosku DS260 ? Kończy mi się 17.10.2021 Wielkie dzięki za podpowiedzi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Izabela80 napisał:

Udało się ale niestety wysokie cn 47xxx czy są jakieś szanse? 

Nikt Ci w tej chwili tego nie powie. Jedyne co mozesz zrobic to czekac i patrzec jak sytuacja sie rozwija. Nie postuj pelnego numeru. Pierwsze dwie cyfry znaczace sa w zupelnosci wystarczajace (47xxx).

Edited by Jackie
ukryty CN
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Pawex1972 said:

Proszę o informację. Jaka musi być ważność paszportu w momencie wysłania wniosku DS260 ? Kończy mi się 17.10.2021 Wielkie dzięki za podpowiedzi. :)

Nie ma zadnej reguly odnosnie wypelniania DS-260 i waznosci paszportu. Jest tylko regula odnosnie waznosci paszportu wzgledem waznosci wizy: paszport musi byc wazny 60d dluzej niz wiza. Nie ma problemu, zebys wypelnil DS-260 uzywajac obecnego paszportu, a na rozmowe przyniosl nowy.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 minut temu, Xarthisius napisał:

Nie postuj pelnego numeru. Pierwsze dwie cyfry znaczace sa w zupelnosci wystarczajace (47xxx).

 

Już poprawiłam. Edycja Twojego posta to tylko zmiana numeru który cytujesz :) 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 godziny temu, Xarthisius napisał:

Nie ma zadnej reguly odnosnie wypelniania DS-260 i waznosci paszportu. Jest tylko regula odnosnie waznosci paszportu wzgledem waznosci wizy: paszport musi byc wazny 60d dluzej niz wiza. Nie ma problemu, zebys wypelnil DS-260 uzywajac obecnego paszportu, a na rozmowe przyniosl nowy.

Wielkie dzięki kolego. Czyli paszport musi być ważny od momentu udzielenia wizy na stały pobyt 12 miesięcy + 60 dni. Te 12 miesięcy to jest wiza dawna już po przekroczeniu granicy, na czas w którym jeszcze nie otrzyma się GC. Czy tak? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Pawex1972 napisał:

Wielkie dzięki kolego. Czyli paszport musi być ważny od momentu udzielenia wizy na stały pobyt 12 miesięcy + 60 dni. Te 12 miesięcy to jest wiza dawna już po przekroczeniu granicy, na czas w którym jeszcze nie otrzyma się GC. Czy tak? 

Źle myślisz, wiza jest ważna przez okres badań lekarskich i nie dłużej niż 6 miesięcy, w tym czasie musisz wjechać na teren Stanów i po przekroczeniu granicy otrzymujesz gc która przychodzi pocztą. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od wczoraj mam duze nadzieje. Niby moj numer to 33k, ale patrzac na fora angielskojezyczne, ludzie maja mega duze numery w tym roku typu 70k, 47k itd (britsimonsays). A patrzac na ankiete tu na forum, nie wylosowano starystycznie 2x, 1.5x ludzi niz np. rok temu, nawet jak narazie jest duzo mniej. Patrzac na VB na 3-4 lata wtecz, wlasnie takie wysokie numerki szly na interview. No ale zobaczymy. Mam zielona karte do Meksyku haha, czesto tam pracuje zdalnie. Teraz do USA by sie przydala. Wszystkim innym wylosowanym zycze powodzenia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...