andyopole Napisano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 Mniej więcej tak jak napisałeś. Oprócz manewrów po placu, proste, cofanie po prostej i po łuku jest też jazda po mieście. Ciekawostka: gdy zaczyna się zjazd ze wzniesienia trzeba nacisnąć hamulec by upewnić się czy jeszcze działa. Głupie ale prawdziwe.
Kuba_kuba Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 Ogolnie wszystko tutaj jest off-topic. Rozumiem podekscytowanie praca i możliwościami zarobkowymi w USA, aczkolwiek jest mnóstwo innych postów na ten temat na forum. Ten temat mialbyc poświęcony tej drugiej stronie życia, którą jest relaks i wspólne spędzanie czasu a nie rozmowach o ciężarówkach. Panie i panowie, życie jest za krótkie a praca to nie wszystko wiec może jednak skupmy się na szukaniu młodych imigrantów z podobnych okolic!
Pawex1972 Napisano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 25 minut temu, Kuba_kuba napisał: Ogolnie wszystko tutaj jest off-topic. Rozumiem podekscytowanie praca i możliwościami zarobkowymi w USA, aczkolwiek jest mnóstwo innych postów na ten temat na forum. Ten temat mialbyc poświęcony tej drugiej stronie życia, którą jest relaks i wspólne spędzanie czasu a nie rozmowach o ciężarówkach. Panie i panowie, życie jest za krótkie a praca to nie wszystko wiec może jednak skupmy się na szukaniu młodych imigrantów z podobnych okolic! Wszystko się zgadza, lecz tematyka tego postu zeszła na inny tor całkiem spontanicznie, a tak właśnie rodzą się prawdziwe kontakty między ludźmi, o które tak chce, jak widzę kolega zabiegać. Życie składa się również z pracy , dlatego ludzie o tym rozmawiają, w realu też, a zwłaszcza na spotkaniach takich grup jakie kolega chciałby zainicjować Za co popieram i trzymam kciuki.
Pawex1972 Napisano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2019 Dnia 1.06.2019 o 02:26, BartekWSH napisał: Wyślij mi adres e-mail na PW, podeśle Ci pytania na CDL po polsku i angielsku. Znam osobę, która prowadzi szkołe CDL w Chicago, mam aktualne pytania na permit oraz gotowy opis pre-trip. Wielkie dzięki za e mail. Tego szukałem. Zaczynam się uczyć.
Kuba_kuba Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2019 1 hour ago, Pawex1972 said: Wielkie dzięki za e mail. Tego szukałem. Zaczynam się uczyć. Wiesz juz dokladnie kiedy chcesz przyleciec do usa?
Pawex1972 Napisano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2019 22 godziny temu, Kuba_kuba napisał: Wiesz juz dokladnie kiedy chcesz przyleciec do usa? Według numeru 23xxx szanse na interview są na lipiec sierpień przyszłego roku. Jeżeli wszystko sie dobrze ułoży to do grudnia 2020 będę na miejscu. Dlatego pisałem, że chciałbym mieć rok czasu na spokojne opanowanie materiału do egzaminu w języku angielskim. Dlaczego pytasz ??Masz jakiś pomysł??
andyopole Napisano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2019 2 godziny temu, Pawex1972 napisał: Według numeru 23xxx szanse na interview są na lipiec sierpień przyszłego roku. Jeżeli wszystko sie dobrze ułoży to do grudnia 2020 będę na miejscu. Dlatego pisałem, że chciałbym mieć rok czasu na spokojne opanowanie materiału do egzaminu w języku angielskim. Dlaczego pytasz ??Masz jakiś pomysł?? Nie przeżywaj. Wystarczy poczytać tydzień przed egzaminem. Te egzaminy są bajecznie proste.
Pawex1972 Napisano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2019 6 godzin temu, andyopole napisał: Nie przeżywaj. Wystarczy poczytać tydzień przed egzaminem. Te egzaminy są bajecznie proste. Humor cię nie opuszcza, to dobrze Ja znam przepisy bo jeżdżę już jako kierowca. Niesty są pewne różnice między USA a UE a ponadto egzamin jest w języku angielskim. Jak załatwisz mi egzamin po polsku to posłucham twojej rady Lubie wchodzić wszędzie bez stresu, dlatego zawsze się przygotowuje.
sly6 Napisano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2019 12 minut temu, Pawex1972 napisał: Humor cię nie opuszcza, to dobrze Ja znam przepisy bo jeżdżę już jako kierowca. Niesty są pewne różnice między USA a UE a ponadto egzamin jest w języku angielskim. Jak załatwisz mi egzamin po polsku to posłucham twojej rady Lubie wchodzić wszędzie bez stresu, dlatego zawsze się przygotowuje. Nie mam nic przeciwko abyś się uczył lecz ludzie z podstawą języka zdają egzaminy. Ja np w nawigacji mam włączony j.angielski i tak się uczę.
Pawex1972 Napisano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2019 2 minuty temu, sly6 napisał: Nie mam nic przeciwko abyś się uczył lecz ludzie z podstawą języka zdają egzaminy. Ja np w nawigacji mam włączony j.angielski i tak się uczę. To super. Mam język na poziomie komunikatywnym, ale brakuje mi wielu słów technicznych. Myślę że będzie dobrze. Ty już pracujesz jako kierowca w US?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.